reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Sorga moim zdaniem wydzielina brunatna lub nawet z pasemkami krwi to normalny objaw po badaniu i możesz spokojnie poczekać z wizytą w szpitalu do 17.. niepokojące może być krwawienie "żywą" krwią bo może wskazywać na odklejanie się łożyska.

Olla
nie wiem jak jest u was, ale u nas jak odchodzą wody trzeba się zgłosić do szpitala w miarę szybko, jeśli byłyby zielne lub brunatne to niezwłoczni. Więc albo zadzwoń do swojej położnej by się upewnić kiedy powinnaś się zgłosić, albo zbierz się i pojedź skontrolować czy to na pewno wody i raczej zabierz szpitalną torbę :tak:;-)

reklama
Ja juz po ktg. Tetno prawidlowe 140/min, czynnosci skurczowej brak:baffled: Mam sie zglosic na nastepne ktg w poniedzialek. I tyle wiem:dry:

A ja na 16 jade do szpitala,kazali wziasc torbe,bede miala pierwsze w ciazy badanie wewnetrzne(!) to sie wreszcie czegos dowiem...od wczoraj znow regolarnie biegunka(fuj) i brzuch mi twardnieje dosc czesto ale nie regularnie...zero boli...wody pociekly raz i skapo,od godziny podpaska sucha ,ale polozna powiedziala ze mimo to musze przyjechac...to jadu trzymajcie kciuki zeby mnie nie odeslali z brzucholem...

Caluski...

Fantazja dobrze ze dzidzia ma sie dobrze...dzis masz termin wiec trzymam kciuki za Ciebie ,moze cos sie rozkula...oby :)))

Zdecydowalam poczekać do 17:) jeny umre ze zniecierpliwienia:sorry2::zawstydzona/y: ja go chce już, Kot zwarty i gotowy, ja zaraz lece pod prysznic i potem to juz tylko nogami bede przebierac... szopka dzieki za podpowiedz:)
Olla kciuki mocno zacisnięte

Zdecydowalam poczekać do 17:) jeny umre ze zniecierpliwienia:sorry2::zawstydzona/y: ja go chce już, Kot zwarty i gotowy, ja zaraz lece pod prysznic i potem to juz tylko nogami bede przebierac... szopka dzieki za podpowiedz:)
Olla kciuki mocno zacisnięte

Sorga z calego serducha Ci zycze zebys juz dzis utulila Eryka
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Olla, Sorga kciuki będziemy zaciskać jak zawsze. Tylko proszę już bez dzieci nie wracać! ;-)

Fantazja cierpliwości, może się coś znienacka w weekend rozrusza. A nie miałaś problemów z ktg, bo słyszałam że Starynkiewicza od dziś przystąpił do strajku..

my też dziś śmigamy na ktg. coraz bardziej puchną mi stopki i dłonie :-( mam już coraz bardziej dosyć, a pewnie pochodzimy do końca czerwca....

macie jakieś pomysły na przyspieszenie jeszcze prócz seksiku i liści malin?

Niuni - ja juz pomyslow zadnych nie mam. Wena mi sie skonczyla.

Szopka - ktg zrobili mi bez problemu, chyba dlatego, ze to juz dzien terminu. I za mna czekalo jeszcze z 5 kobitek. Kazali mi sie stawic w poniedzialek, wiec strajk nie dotyczy chyba ktg i porodow.

za to na patologii nie maja juz w ogole miejsc. przy mnie odsylali karetka dziewczyne w 22 tc, ktorej grozilo odejscie wod:-(. Mi lekarz powiedzial, ze jak do poniedzialku sie nie ruszy to zaczniemy cos dzialac...nie wiem co to znaczy, bo to beda 3 dni po terminie "dopiero" a lekarza tego pierwszy raz na oczy widzialam. Ogolnie to mialam tylko ktg, zadnego badania wewnetrznego wiec nie mam pojecia co z dlugoscia i rozwarciem szyjki:baffled:

reklama
Niuni - ja juz pomyslow zadnych nie mam. Wena mi sie skonczyla.

Szopka - ktg zrobili mi bez problemu, chyba dlatego, ze to juz dzien terminu. I za mna czekalo jeszcze z 5 kobitek. Kazali mi sie stawic w poniedzialek, wiec strajk nie dotyczy chyba ktg i porodow.

za to na patologii nie maja juz w ogole miejsc. przy mnie odsylali karetka dziewczyne w 22 tc, ktorej grozilo odejscie wod:-(. Mi lekarz powiedzial, ze jak do poniedzialku sie nie ruszy to zaczniemy cos dzialac...nie wiem co to znaczy, bo to beda 3 dni po terminie "dopiero" a lekarza tego pierwszy raz na oczy widzialam. Ogolnie to mialam tylko ktg, zadnego badania wewnetrznego wiec nie mam pojecia co z dlugoscia i rozwarciem szyjki:baffled:
Witaj Fantazja!Mysle ze beda ci wywolywac,ja bylam na wywolaniu to po terminie za to sie biora!Nic strasznego jak chcesz cos wiedziec pytaj!Pzdrowionka

Do góry