reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

o tym staram się nie myśleć, może akurat uda mi się uniknąć nacinania. nie wiem, czy w wałbrzychu nacinają standardowo wszystkie rodzące, czy tylko jak już koniecznie trzeba. ale podejrzewam, że zrobią to, co będzie korzystniejsze i narazie próbuję nie zawracać sobie tym głowy

reklama
Dziewczyny wracając do ryzyka powikłań po ZZO - w "Mamo to ja" lekarz rzeczywiście mówił, że występują u 1 % kobiet (w przypadku kazdego zabiegu coś może się zdażyć - u wspomnianego dentysty też), ale powiedział też, że korzyści wynikające z ZZO znacznie przewyższają to ryzyko.

Kotek myślę że jest ta jak napisałam Kachasek. Ale ja myślę o cc w kontekście okulisty - jestem przed wizytą a wiem, że wskazania ze wzgl. na oczy prawdopodobnie będą. No i po prostu wciąż waham się, czy w razie czego naciskać na okulistę, czy nie.
Bo na płatną na żądanie się nie zdecyduję (raczej) bo takiej kasy nie mamy...

Luka dokładnie tak! Dlatego jeśli nie cc, to na 100% wezmę ZZO. Bezapelacyjnie. Po prostu przeraziło mnie to powikłanie... :eek:

Byłam dziś obejrzec szpital w którym mam zamiar rodzić. Niestety nie mogłam zobaczyć ani porodówki ani wanny do porodu ponieważ akurat były zajęte. Porozmawiałam chwilę z położną i szpital ogólnie wywarł na mnie dobre wrażenie. Zdania już nie zmienię i wiem na pewno że tam będę rodzić.

Kotek to fajnie, że wrażenie dobre:tak:
szpital w w-chu nie robi jakiegoś super wrażenia (chociaż na porodówce jeszcze nie byłam), bo jest cały czas remontowany, ale zdania i tak nie zmienię i będę tutaj rodzić

A ja dzis bylam u lekarza i moja niunia wciaz glowka do gory...niestety ale babka powiedziala ze czekamy do 36 tygodnia, jak sie nie obroci to wymusza odwrocenie. Jeszcze nie wiem na czym polega to "wymuszenie" ale mam jeszcze czas do 36 tyg. moze jednak moj uparciuszek zdecyduje sie na plywanie glowka w dol.

Izka nie martw się - dzieciaczek potrafi strzelić fikołka i 2 dni przed porodem :-)
Jedyny sposób wymuszania zmiany położenia o jakim słyszałam polega na odpowiednich ćwiczeniach matki + "ugniataniu" brzucha przez lekarza. Na pewno średnio przyjemne, ale bezbolesne.

reklama
Czesc dziewczyny! ja tez dzis bylam na wizycie i wszystko ok z czego bardzo sie ciesze. jedyne co to mam troche krwi w moczu i dostalam na to tabletki. Podobno 99 procent kobiet tak ma na koniec ciazy bo to od rosnacego progesteronu wszystko sie "tam" rozluznia. Lekarka mi tylko powiedziala ze teraz trzeba uwazac by nie miec infekcji bo to moze oznaczac wczesniejszy porod. Za chwile pojade do apteki wykupic te tabletki. Mam brac dwie dziennie przez 3 dni, choc dala mi dawke na 7 dni w razie gdyby mnie dopadlo jakies pieczenie czy cos. Ale jak narazie nic takiego nie mam wiec bedzie ok. Nie martwie sie tym. Ciesze sie ze moja mala juz od dawna glowka w dol. Izka nie martw sie bo napewno twoja mala jeszcze sie odwroci. Przynajmniej nie wpycha ci stopek pod piersi:-D :szok: tak jak moja mala jak siedze. A jesli chodzi o nacinanie krocza to wlasnie tego najbardziej sie boje... brrr!:baffled: Aha! A lekarka mi dzis powiedziala ze pewnie bede miec drobna dzidzie wiec sie ciesze! Latwiejszy porod i w ogole:-) Przewiduje ze okolo 6 funtow wiec zobaczymy...

Do góry