reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cola - napój dla malucha ? :/

Pytanie czy takie unikanie coli to dobry sposób, bo potem dziecko pójdzie do szkoły i będzie pić ją w nadmiernych ilościach,wiec jestem zdania ze warto pokazać istnienie napojów gazowanych ale już od małego wpajać zasadę,że jest to coś szkodliwego w dużych ilościach do picia.

reklama
Ja uważam, że nie ma co przesadzać, iż coca - cola jest zła. W moim domu coca - cola zawsze jest w lodówce dlatego, że straszny syn i mój mąż bardzo lubią ten napój. Mam też jeszcze drugiego dziecko 3 letniego synka i jeśli ma ochotę to napije się coca - coli ale nie robi tego w jakiś nadmiernych ilościach. Mój 3 latek zazwyczaj pije coca - cole do obiad kiedy to udaje, że jak tatuś i mamusia pije wino.

Wszystko jest wskazane w ramach zdrowego rozsądku,to samo dotyczy coli. Umówmy się,że jeżeli nie pozwolimy jej pić naszemu dziecku,to potem jak podrośnie będzie się ukrywać,że kupiło coca-cole,więc lepiej mniejsze ilości,ale po troszku w któryś dzień,to wyjdzie zdecydowanie zdrowiej. generalnie starajmy się jednak unikać napojów gazowanych,pokażmy zalety naturalnych soków.

no cola na pewno nie jest odpowiednim napojem dla dziecka, może jedynie w sytuacji gdy nie ma się innego, a dziecku naprawdę chce się pić, chociaż w dzisiejszych czasach to w sumie niemożliwe, sama nie pijam coli, bo w niej jest w sumie sam cukier i zero składników odżywczych, dlatego ja bym się nigdy w życiu nie zdecydowała na podanie takiego napoju swojemu dziecku, zresztą nieswojemu też :) przecież lepiej dać mu sok, na przykład ze świeżo wyciśniętych owoców, nie dość, że zdrowsze to jeszcze zdecydowanie smaczniejsze :)

Nikt nie twierdzi iż jest to odpowiedni napój,ponieważ cola nie jest polecana nawet dorosłym,a co dopiero dziecku które dopiero co kształtuje organizm,cały czas go buduje. Pisze jedynie o tym,.aby zachować rozsądek,bo jak dobrze wiemy im więcej zakazów,tym bardziej kusi to nasze dziecko do ich łamania.

Wyciskarki do soków można znaleźć dziś już w przystępnych cenach (ok. 350 zł) i myślę, że lepiej zainwestować w takie urządzenie pieniądze, niż wydawać je na sztuczne napoje. A poza tym nic nie zastąpi wody :)

Mój 3 latek nigdy nie pił coli, ani innych gazowanych napojów, i mam nadzieję że będę go trzymać z daleka od tych śmieci długo , długo

reklama
Do góry