reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Dzien dobry kobitki,
olka to dzisiaj ja czekam na kalafior..I like it :-D
martttika co drugi dzien wolny to mozesz szukac w miedzy czasie, nie ma co sie zmuszac jak nie jest dobrze...
jaimis kurcze nie wiem ile ty masz latek ale podobno takie małe dzieci odmładzają rodziców:tak: poza tym czlowiek ma tyle na ile sie czuje.. nie dodawaj sobie:-)
a ja czekam na listonosza.. ma mi przyniesc bluzeczke ciążową i papierki lakmusowe:-)
a pozniej lece zrobic pazury:zawstydzona/y: juz chyba jeden z ostatnich razy bo pozniej przy malutkiej to chyba przeszkadzają:confused:

reklama
dla mnie to jakiś kosmos! prawie 5 lat pracuję w tej branży i z takim czymś to sie jeszcze nie spotkalam... Skoro ja dostaje napiwek za obsluge to chyba nalezy sie dla mnie, bo jak ktos bedzie chcial dac dla kucharza to chyba nie wreczy go mi?!:szok:

teraz to juz podobno coraz czesciej tak jest... wiesz w tym kraju nie ejst nic normalne wiec co sie dziwic....

emilka ja do dzis zadko robie paznokcie, tyle ze mi zawsze przeszkadzaly wiec to co innego....

martttika szukaj dziewczyno czegoś lepszego bo faktycznie jak już do napiwków się czepiają to nie fajnie, ja to na kelnerkę się nie nadaję wolę chodzić w adidasach bez tapetki wszystko rozlewam i wysypuję ale mieszkałąm z laską w akademiku która pracowała jako kelnerka na nowym świecie to solidnie dostawała napiwków, przy napiwkach pensji prawie widać nei było :-D
emilka87 no do szpitala albo musisz nie mieć pomalowanych paznokci albo bezbarwnym bo po paznokciach widać że coś się dzieje

a z wiekiem śmieję się, nie mam kompleksu na tym punkcie, traktuję to jako coś nieuniknionego :-D kiedyś jednostka była u mnie na osiedlu i myślała że ci żołnierze są strasznie starzy a mieli ile z 18, 19 teraz wydaje mi się że to dzieci :-D wczoraj patrzyłąm na mojego miśka i mówię do mamy zobacz jaki on już duży a rok temu taki malutki był a moja mama mówi że jej się w głowie nie mieści że taki duży wnusio bo pamiętaj jak ja taka byłam :-D:-D:-D
a jeśli chodzi o warzywka uwielbiam i mój syn na szczęście też kiedyś jadł ciacho je wyrzucił i zaczął wyjadać mi z obioadu fasolkę, a groszek jak uwielbia, rzodkiewki nie lubi a tak to chyba wszystko

jaimis moja tez warzywna, teraz w sumie jeszcze drogie sa ale obstawiam ze po komuniach ceny juz pojda w dol...

eh, dzieci syzbko rosna, a zoabczysz jak maly sie rozgada... wtedy ebdzie milion pytan na godzine

inamorate dostalam przesylke matko !!! ile prezentow :-D BARDZO DZIEKUJE :*:*:* !!!! moglas chociaz na moj koszt wyslac :tak: jeszcze raz wielkie DZIEKUJE :tak::-D:-D:-D

martttika niestety obecnie tak jest... kolezanka pracowala w salonie fryjzerskim i bylo dokladnie tak samo. teraz pracuje winnym i tam dostaja 70% napiwkow.
dla mnei to chore bo wkoncu czegos takiego nie powinno byc, to kazdy dla siebie wypracowuje

Ja kiedyś prowadziłam działalność i fryzjerki miały przykaz taki, że wszystkie napiwki dla nich.

reklama
Ja rozumiem, ale uważam zabieranie napiwków za pomyłkę. To się należy dla pracownika, bo skoro dostał jakis napiwek to się jemu to należy.

Do góry