reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

witam, dawno mnie nie było, ale teraz będę zaglądać częściej, bo wreszcie mamy chwilę przerwy. przynajmniej od wykładów i zaliczeń, bo licencjat leży i kwiczy nie ruszony.

czechow zniknęła jakoś, pewnie już urodziła :tak:.

eh te problemy z pracą i jej brakiem. ja jeszcze nie wiem jak to będzie wyglądać, przez najbliższe półtora roku nie ma szans na pracę.

reklama
Basia - przepis jest, po powrocie nie możesz dostać niższego wynagrodzenia. więc pensję będziesz miała tą samą do przed.
A odprawa należy mi się miesieczna.

A jeżeli pojde po zasiłek (wiadomo dochód będzie mniejszy niż te chyba 500 zł) to czy bede mogla pobierac równiez zasiłek dla bezrobotnych??

chyba zależy wszystko od tego w jaki sposób zostanie rozwiązana umowa o prace
kiedys było tak że jak kończyło się za porozumieniem stron to zasiłek nalezał się po 3 miesiacach przez 3 miesiące
a teraz to nie wiem

a my przechodzimy ciężkie chwile. Maciej całą wczorajszą noc i dzień wymiotował, a dzisiaj jest na diecie i elektrolitach i powoli wraca do siebie. ale strasznie słabiutki. za to ja nabawiłam się zapalenia węzłów chłonnych i dostałam antybiotyk :dry:. no i tak się męczymy we dwójkę. a co Was? Alonqa Twój synuś miał urodziny, wszystkiego najlepszego dla niego, zdrówka i dużo uśmiechu! teraz lecę z powrotem pod pierzynę. miłego wieczoru!

A dziękujemy bardzo...wczoraj była imprezka Michał szczęśliwy jak nigdy najbardziej podobało się śpiewanie sto lat i dmuchanie świeczki czyli standard:-)

u nas za miesiąc będzie dmuchanie świeczki, Maciej już ćwiczy, żeby mu dobrze wyszło ;-). a dzisiaj znowu mu się pogorszyło. wczoraj już był normalny i wesoły, a dzisiaj stan podgorączkowy, kaszel i tylko leży i się przytula, taki biedny. jutro znowu nas czeka lekarz, eh ciągle tylko choruje i choruje :-(.

Bardzo prosze was o pommoc potrzebuje porady prawnika. Moze znacie jakiegos taniego lub darmowe moze numer telefonu. Sprawa bardzo pilna

reklama
No właśnie jakoś cicho na wątku nie ma z kim rano kawy wypić;-) Dopiero po południu ktoś zagląda:tak::tak::tak:
A ja dziś jestem bardzo happy:-):-):-) byłam u prawnika i mogę się starać o podwyżkę alimentów nawet jeśli ojciec Michała przebywa w AŚ:-):-D:-D i co więcej prawnik powiedział, że nie powinno być problemów z jej dostaniem:-):-):-) normalnie czuję jak mi skrzydła wyrosły:-):-):-) właśnie zabieram się do pisania pozwu:tak:

No właśnie dziewczynki może mi podpowiecie...bo zerknęłam na wzór pozwu i tak się zastanawiam...czy pisać tak jak w pierwszym o alimenty cały kosztorys? ile wydaję na to ile na tamto i zbierać te faktury czy przy podwyżce to już nie koniecznie? Bardzo proszę doradźcie.

Ostatnia edycja:
Do góry