reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

cześć

do chodzenia na kibelek z rzepem się przyzwyczajcie , bo to jeszcze trochę potrwa:-D:-D;-)

emilka, niechodzi o to że masz mniej jeść, masz jeść normalnie:tak:
odstaw całkowicie nabiał na tydzień i zobaczysz co się będzie działo, czy pojawi się coś nowego:tak:nabiał jest silnym alergenem:tak:
druga sprawa jest taka ,że u noworodków do ok 1,5 mc uwalniają sie hormony które przeszły pępowiną od matki i one też powodują wykwity na skórze, co prawda głównie na buzi ale zdarzają się odstępstwa od normy:tak:
następstna sprawa- spytaj dawcę czy ktoś z jego bliskiej rodziny nie jest alergikiem:confused: to tez może mieć znaczenie

ja w trakcie karmienia jadłam wszystko , sprawdzałam tylko czy młodej się nic nie dzieje, nawet truskawki :tak:

raczkowa, przekaże:-D

Ostatnia edycja:
reklama
hej Kochane :)

co u Was?

My zakatarzeni w domu siedzimy, jutro mamy pasowanie na przedszkolaka :)
pan tatuś nagle sobie przypomniał, że ma syna i wielce chce iść z nami...

Nie miałam ostatnio czasu, żeby zaglądać, bo miałam urodziny i trochę świętowania było :)
Z tej okazji była imprezka z przyjaciółkami, kino z siostrami, a jeszcze udało mi się wygrać bilety na niedzielę na kino z dzieckiem, więc miałam ostatnie dni bardzo aktywne.

W czwartek mały miał wycieczkę do palmiarni, wczoraj mieli w przedszkolu koncert z filharmonii dla dzieci cieszę się z tego przedszkola, fak faktem nie jest jakoś specjalnie blisko, ale warunki i to co oni oferują są bardzo zadawalające :)

Za to z kolei ja mam problem - z pracą. Fizycznej nie mogę mieć, bo mam stany zapalne w kręgosłupie :/

Krewetka
a co z tą kupką się dzieje? luźna jest? ja małemu dawałam soki przecierowe na to, a jak jest za twarda to jabłuszko :)

U mnie mloda tez miala taki okres,ze nie mozna bylo zejsc z oczy i do kibelka wspolnie chodzilismy

a my dzis po konsultacjach i logopedzie niedawno wrocilismy do domu, mloda koloruje zadanie z religii

krewetka jeśli macie problem z zaparciami podaj malutkiej śliwki w słoiczku z Hippa , u nas dawały ekfekt:tak:

smerfetka, a teraz gdzieś pracujesz:confused:

martttika smutne że ludzie którzy się tak kochali i mają dziecko i drogi się rozchodzą.... dobrze że zaczęłaś trenować tatuśka... i jak podobają się zajęcia???
emilka ​ja przez pierwsze 2 miesiące nie mogłam dziecka odkleić od siebie a po 2 miesiącach i chętnie na leżaczku leżakował a teraz to się dużo sam bawi tak że nie dołuj się za bardzo ;-)
smerfetka25 to sto lat ;-)
Aga i jak balkon??? nie odpadł? ;-)

jaimis, szkoda mówić:wściekła/y::wściekła/y: wczoraj nie robili bo byli u sąsiadki ( szef - dupek pokręcił terminy:no:) , dziś mieli robić , całą noc lało, rano lało- zadzwonili o 7 że nie przyjdą, może jutro jak się wypogodzi..............normalnie krew mnie zalewa:angry::no:

Aga ale macie z tym balkonem, szybciej samemu by sie zrobilo
a u nas pogoda rano i w poludnie beznadziejna
mloda w zlym humorze,trzeba za chwile zwiasc sie za lekcje odrabianie,
na 17 bylismy na rozancu, musi chodzic przed komunia 2x w tyg

reklama
aga na rozaniec tez u was trzeba chodzic??
u nas przed komunia wystarczy msza w niedziele i masza skzolna, tam daja obrazki.

my po spacerze, mloda po kolacji i okapana... teraz zaraz klade ja spac... i czeka mnie tona prasowania... masakra....

Do góry