reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
emilka, ja mam coś takiego
Łóżeczko-Tapczanik BARTEK z szufladą KLUPŚ (W-wa) (2345610691) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ma 3 poziomy regulacji wysokosci-dla noworodka, dla niemowlaka i dla dziecka , wyjmowane szczebelki - młoda sama sobie wchodziła i wychodziła a teraz mam zdjętą cała "barierkę" z przodu, tył narazie zostawiłam żeby nie kopała sciany i boki tez mam zostawione narazie wysokie

inamorate , gratulacje:-)

Ravenelka no ale np. 3w1 x-lander? kupiłabys? Gondola i spacerówka montowana na jednym stelażu? Stelaz jest taki sam jak przy tej co mialas.. oplacalny wydatek?
Olka te tapczaniki są 70x140 nieco wieksze bo łożeczka przewaznie 60x120
Aga wlasnie cos podobne wklejałam fajnie i praktycznie to wygląda ale widzisz zdania SA podzielone i dlatego mam mentlik

co glowa to inna opinia:) i zamaist co raz latwiej to co raz ciezej sie zdecydowac heh ale dziekuje za pomoc:)

Ostatnia edycja:
dzien dobry

dziecie w przedszkolu, zapisane na dyzur w wakacje, zaczyna w lipcu u siebie wiec nie ma zle.

emilka a moze wez lozeczko od kuzyna i zoabczysz jak sie ebdzie sprawdzalo, czy mala bedzie tam spac a pozniej mozesz kupic:-)

ja mialam 3 w 1 x landera, korzystalam z fotelika i gondoli, reszte odstawilam i kupilam inna spacerowke.
ja to ogolnie uwielbialam zmieniac spacerowki, mala miala chyba 4.

Ostatnia edycja:
hej laski :-)
wczoraj po pracy zaczęłam Wam odpisywać i po północy cos robili na forum i mi wszystko zżarło :crazy:

martttika oj to u Ciebie też ciężki poród chyba cięższy niż u nas, mały miał zanik tętna a tatulek choć byliśmy niby wtedy jeszcze razem nie przyjechał a działo się to o 8 rano, przyjechał dopiero popołudniu......... było mi bardzo przykro.....teraz z perspektywy czasu wiem że już wtedy myślał o odejściu tylko ja tego nie widziałam i nie chciałam widzieć
to u mnie chyba było tak samo...
narazie zastanawiam sie czy wózek lepiej nowy ale polskiej tanszej firmy? czy używany ale lepszej firmy?
to co mi wpadło w oko to Tako juper lub captiva.. albo x-lander lub jedo fyn... No nie znam sie:-(
a łóżeczko to mysle czy zwykle drewniane, czy z pojemnikiem na posciel, czy na biegunach zeby mozna kołysac czy takie ktore pozniej mozna przerobic na tapczanik?

jeszcze mam opcje pozyczyc od kuzyna i łóżeczko zwykle drewniane troche pogyzione:-D i wózek 3w1 jakies mało znanej firmy i nie wiem w jakim stanie.. ale nie wiem czy to bylaby dobra opcja.. chyba nie ma jak swoje...:confused:

ja mam tako jumper 3w1;-) jak dla mnie za ciężki:-( Jedyna jego zaleta to cena, bo kupiłam za 550 zł używany i przynajmniej nie szkoda mi go dobić:-p Gdybym teraz miała kupować to napewno zdecydowałabym się na coletto COLETTO WÓZEK MATTEO NAJLEPSZA OFERTA NA ALLEGRO (2389320159) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. moja sąsiadka go miała i jak dla mnie wymiata!:tak: Łóżeczko zaś kupiłabym najtańsze, proste, takie są najbardziej uniwersalne i ponadczasowe. Czy z szufladą? Ja mam komodę, więc taki bajer byłby mi zbędny. Poza tym jak sobie przypomnę jak na początku było mi lekko się schylać to napewno bym z niej nie korzystała :-) Teraz pewnie tak, ale jak już wcześniej wspomniałam w moim wypadku nie ma takiej potrzeby :-) I gdybym miała możliwość Pożyczyć (czy też dostać używkę) to śmiało bym brała, bo od przybytku głowa nie boli:-p A tak poważnie to trochę grosza zostaje w portfelu:tak::-)

ale dziewczyny powiedzcie mi jaka to jest dobra spacerówka?
ja myslalam o 3w1 gdzie stelaz jest jeden.. plus podobno ze duze koła minus ze jest duza i ciezka bo stelaz taki jak od gondoli...

Emilka 3w1 to dobry wybór :-) Jak wyrośnie z gondoli (a nastapi to szybko;-)), wtedy zmieniasz na spacerówkę (w której dziecko może jeździć w pozycji leżącej nadal). Dodatkowo jeśli fotelik montuje się na stelaż to jak znalazł na jakieś zakupy czy jakiś szybki wypad np. do lekarza :-) U mnie to się sprawdziło rewelacyjnie. A co do parasolki to ja teraz kupuję, ale głównie ze względu, ze w takim wózeczku łatwiej się poruszać komunikacja miejską :-) Na dłuższe spacery nadal spacerówka od jumpera :-)
emilka co do tego 3 w 1 ja doszlam do wniosku ze jednak jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego ;-) a z glebokiego nie wsadzasz od razu do parasolki ale do takiej spacerowki wiekszej stabilniejszej ale duzo wygodniejszej niz zrobionej z gondoli takie moje zdanie poogladalam troche tych wozkow :tak:
Własnie z gondoli te spacerówki są duże i wygodne :-) Ja to piszę już z doświadczenia :-) Poza tym kupując 3w1 płacisz jedną cenę za wszystko, pojedynczo kupować te 3 rzeczy to wyjdzie dużo drożej. Ale to moje zdanie.

moja wypowiedz też się nei zapisała :-:)-:)-:)-:)-(

a tak pięknie dużo mi się napisało w skrócie:

emilka mi tam pasował 3w1 a właściwie 2w1, pompowane koła wszędzie się jeżdziło wygodnie dzidzia sapała nawet nie specjalnie czuła wyboje, a na wiosnę poszedł odrazu do spacerowej części bo z gondoli nic nie widział a ze spacerówki cały świat a jak zasnął prawie na płasko dało się rozłożyć :tak:
a oni chcą tylko wypożyczyć? a co jak się zepsuje??? nie lubię pożyczać powiem szczerze łóżeczko mamy pożyczone i teraz mam je zawieżć przeszło 100 km żeby oddać i już nie warte te łóżeczko zachodu :zawstydzona/y:

Aga jak tytuł jednego filmu "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" ale lubię powiedzonko naszych babć jak Bóg zamyka drzwi to otwiera okno i tak staram się żyć....

no i gratulacje dla wielkiej małej gwiazdki :-)

Dzien dobry mamusie:)
co do wózków i łóżeczek to juz mnie głowa boli;/ to jest jakis koszmar zamiast przyjemnosc:-)
nadal nie wiem co zrobie.. zjednej strony nie ma to jak swoje, a przeciez mam na swoje... z drugiej strony tak sie unosic zeby miec swoje chociaz moze nie przydatne.. raz mysle tak, a raz tak.. jedno jest pewne, ze chcialabym tego uzywac a nie dmuchac i chuchac bo to czyjes i trzeba oddac bez skazy.. a uwywane juz jest przez trojke dzieci to tez nie wiedomo czy pozniej jakies wszystkie nie doskonalosci nie beda na moje dziecie.. ehh brak mi juz słów:-D
martttika wczoraj po polnocy miala byc jakas przerwa techniczna 20min
jaimis ja tez wlasnie nie lubie pozyczac i dlatego tak sie jakos troche opieram, bo pozyczyc to nie problem ale pozniej przy oddaniu moze juz nie byc tak kolorowo... dlatego tez czasmi mysle czy wozek nie lepiej jednak uzywany ale wlasny... a łózeczko nie taki majątek to moze nowe.. ale to tylko jedna z mojego tysiąca mysli:-D

Ostatnia edycja:
emilka87 to ja doradzę łóżeczko kup jakieś podstawowe tanie bo nie wiadomo czy będzie używać a wózki poogladaj używane naprawdę są w dobrym stanie porównaj sobie na allego za ile stoją masz 3 miesiące :tak: a jeszcze masz trochę o kupowania kasa się przyda kołdrę, pościel na zmianę bo jak obsiuśka, pieluchy, kosmetyczki, podkłady, nie wiem czy będziecie smoczyć czy nie czy będziesz naturalnie karmić czy nie, wanienka, nie wiem czy będziesz chrzcić to i kasa na ubranko i na jakiś poczęstunek naprawdę masz na co wydawać :tak::tak::-D:-D

emilka87 to ja doradzę łóżeczko kup jakieś podstawowe tanie bo nie wiadomo czy będzie używać a wózki poogladaj używane naprawdę są w dobrym stanie porównaj sobie na allego za ile stoją masz 3 miesiące :tak: a jeszcze masz trochę o kupowania kasa się przyda kołdrę, pościel na zmianę bo jak obsiuśka, pieluchy, kosmetyczki, podkłady, nie wiem czy będziecie smoczyć czy nie czy będziesz naturalnie karmić czy nie, wanienka, nie wiem czy będziesz chrzcić to i kasa na ubranko i na jakiś poczęstunek naprawdę masz na co wydawać :tak::tak::-D:-D
świeta prawda!:-)

reklama
Ravenelka no ale np. 3w1 x-lander? kupiłabys? Gondola i spacerówka montowana na jednym stelażu? Stelaz jest taki sam jak przy tej co mialas.. oplacalny wydatek?
Nie mam pojęcia, x-landera miałam tylko samą spacerówkę, nie korzystałam z gondoli, jeśli w ogóle była, ale ze względu na stelaż, chyba bym kupiła. Nie polecam 3w1 Coneco, bo to było jedno wielkie umęczenie. Zwróć też uwagę na to, czy będziesz musiała wózek wnosić gdzieś wysoko, czy zależy Ci na tym, żeby się wygodnie składał i mieścił do samochodu, i czy spacery będą po chodnikach, czy polnych drogach, wtedy część modeli sama się wykluczy:tak:

Do góry