reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Mozi ja tez kumam:-) no to musisz zasiegnac informacji w pracy jak z tymi posiłkami... mysle ze lepiej jest nie wykupywac obiadkow w osrodku bo wtedy zawsze trzeba byc i zejsc np z plazy a tak na wlasna reke to jesz o ktorej i gdzie chcesz, ale oczywiscie jakby mieli dofinansowac to zawsze warto... trzymam kciuki zebys trafiła sie jakas dobra oferta:)
Raczkowa ty masz juz 37tc? ooo jak fajnie.. to kupuj szybciutko łóżeczko, zamów na allegro:-)

dziewczyny ile atrakcji u was w parkach.. u mnie nie było takich miłych panow, kurcze i zeby jeszcze placili hehe

olcia zdrówka!! kuruj sie chorowitku:)

a mnie wykonczył ten dzien.. ledwo żyje a tu jeszcze tyle do zrobienia jutro... wskakuje do mojego przyjemego łóżeczka:tak:

reklama
emilka zamowie na allegro nawet juz mam wypatrzone od 2 miesiecy tylko kasy ciagle brakuje :baffled: ale teraz jak dostane wyplate to zamawiam bo juz nie ma na co czekac :-D

ja tez zmykam spac dobranoc mamki :-D

dzien dobry

aga u mnie lepiej... wyspalam sie nawet...

raczkowa ajakie wypatrzylas lozeczko?? u mnie lozeczko to byla wtopa, kupilam fajne, wydalam kase a dziecko wcale w tym nie spalo... ona alergie miala na lozeczko.

a tak poza tym zostawilam ja w domu dzis, posprztamy,zrobimy obiad i mloda pojdzie ze mna do fryzjera....i pojdziemy po jakies lakiery do paznokci:tak::tak:

cześć

poranna kawka....
Młoda spała dziś u dziadków, ja muszę ogarnąć chałupkę i też tam jadę

Ola, to dobrze jak czujesz się lepiej:-)....dzień piękności zatem wam sie zapowiada:-)

raczkowa, jak nie zdążysz z łóżeczkiem to synuś poprzytula się do Ciebie w duzym łóżku:-)
my na początek mieliśmy pożyczone łóżeczko, a póżniej kupiłam Młodej łóżeczko -tapczanik na którym myslę,że pociągnie jeszcze ze 4 lata:tak:
a w ogóle to mieliśmy 3 łóżeczka - jedno u moich rodziców, drugie w domu i trzecie turystyczne na wakacje:tak:

hejo

olenka dobrze ze sie lepiej czujesz ale i tak do lekarza idz bo to nie ma zartow :tak:
lozeczko takie wypatrzylam ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE GRYKA ŚLICZNA POŚCIEL + GRATISY (2237258993) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bede musiala tylko dokupic przewijak ale nie wiem czy bedzie mi potrzebny tak naprawde :baffled:
a co myslicie o tych takich poduszkach rogalach na brzuch do karmienia? sprawdzaja sie?

aga ja bym chciala zeby on juz zawsze spal w moim lozku ale co bedzie jak go zgniote niechcacy :szok:

RACZKOWA jak mam byc szczera.... odpuscilabym sobie przewijak i lozeczko kupila z tanszych. u mnie oliwka dosc szybko iala swoje normalne duze lozko.

ogolnie lozeczko prezentuje sie slicznie:) te posicele cudne sa:)

osobiscie po czasie wiem ze najwiekszym bledem jaki zrobilam bylo drogie lozeczko i nowy wozek:tak::tak:

kurde normalnie spiaca juz jestem... to chyba srednio normalne zbey mi sie na okraglo spac chcialo....

aga fajnie masz ze mala czasem u dziadkow moze zostac, ja jestem ciekawa czy doczekam czasu az mloda zostanie u dziadkow, poki co sama sie tego boje bo tam moze sie dawca zjawic...

hej dziewczynki :-)

raczkowa łóżeczko ładne, z tego co widziałam to nawet całe drewniane:-p
ja jak kupowałam mi bardzo podobała się seria z klupsia ŁÓŻECZKO KLUPŚ SAFARI ŻYRAFKA+ MATERAC G-P-K 11CM (2398256697) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i właśnie wybrałam to z żyrafką. Ja ogólnie starałam się przy kupowaniu wyprawki robić to z głową i jak najtaniej, bo dawca średnio mi pomagał i gdybym nie dostała pieniążków na to łóżeczko to raczej kupiłabym takie najtańsze sosnowe do 120 zł. Szczerze mówiąc są uniwersalne i ponadczasowe :-) Przewijaka nie miałam. Tyle czasu przymierzałam się, żeby kupić, że ostatecznie i tak nie kupiłam:tak: Co do reszty "łóżeczkowego" wyposażenia to kupiłam ochraniacz, poduszeczkę, kołderkę, prześcieradło oraz oczywiście pościel. Żadnych innych akcesoriów nie miałam i z perspektywy czasu okazały mi sie niepotrzebne. A co do tej poduszki rogala to ja dłuższy czas karmiłam ze zwykłą poduszeczką, co nie zmienia faktu, ze uważam, ze warto coś mieć pod ręką w tej kwestii :-)

martttika ja z perspektywy czasu tez patrze na niemowlece zakupy inaczej... dla mnie wiele rzeczy jest niepotrzebna.
no ale wiaodmo jak sie kupuje wyprawke dla pierwszego dzidziola to sie chce jak najlepiej:-D:-D
ja to w ciazy uwielbialam takie zkaupy...

olla ja też uwielbiałam i nadal tak mam, że cieszę się z każdego drobiazgu, który kupię małemu:-):tak: od kupowania ubranek to jestem uzależniona, ale pocieszam się tym, że tak naprawdę to wydaję na to grosze, bo przeważnie biegam po lumpkach. Moim największym falstartem jeśli chodzi o niemowlę była apteka, bo to pożerało najwięcej kasy i tak naprawdę mało co z tych leków i innych preparatów zdawało egzamin. No, ale jeśli miałabym mieć w przyszłości jeszcze dziecko to będę wiedziała czego unikać podczas zakupów:-p

reklama
martttika ja nadal uwielbiam kupowac ubrania, choc mloda sama tez uwielbia wybierac ubrania.
zabawki tez uwielbiam choc wiemze juz nie powinnam kupowac, bo mamy tego za duzo.

a no i z moja to juz strach wchodzic do h&m.... matko jak ona wejdzie na dodatki dla dzieci to człowiek moze zbankrutowac....

Do góry