reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

ja to wogole bym chciala zeby kurator byl przy tych spotkaniach jak sad wyznaczy ile razy i ile czasu moze widziec sie z dzieckiem :eek: tylko ciekawe co bym musiala zrobic zeby takiego kuratora mi przyznali :confused::eek:

reklama
dlaczego? a sad wogole bedzie takie widzenia wyznaczal? czy dopiero jak dawca zlozy wniosek ? a jak nie zlozy i sad nic nie powie w tej sprawie tzn ze nie bedzie mial prawa widziec sie z dzieckiem ?

my już w domciu, Młoda leżakuje:-)

Ollka, na jakąś mądrą sędzinę trafiłaś:tak::-); sama nie potrafisz wyciągnąć kleszcza pensetą:confused: ja zawsze sama wyciagałam psu, ciagniesz w przeciwną stronę niż ma kuper(oczywiście kleszcz:-D)"pod włos" i po bólu:tak:

raczkowa, emilka, to będziecie się doszkalać mamuski:-)

raczkowa,aż tak źle jest że potrzebny by był kurator:confused:

Młoda leżakował, czas przeszły:dry:własnie zażyczyła sobie parówkę

aga wole na zimne dmuchac ten czlowiek potrafo byc nieobliczalny a awantur i wyzwisk przy dziecku raczej sobie nie zycze :eek: wystarczajaco juz sie dziecko nasluchalo w brzuchu :wściekła/y:

raczkowa jak nie wysptapisz o widzenia to masz spokoj.
ewentualnie tatus wystapi... jak mu sie bedzie chcialo, wtedy bedziesz wlaczyc o jak najmneij...

jak nie macie wyroku to ty decydujesz, nie mozesz mu zabronic widzen ale sama stawiasz warunki.
nie idz do sadu z takim wnioskiem, moja dobra rada:-D

dziewczyny poki szanowni tatusiuwie nie beda chceli widzen wy nie ruszajcie tamatu, za delikatny jest.

aga ja panikara jestem niesamowita w takich sytuacjach, ale peis ma juz obiecane ze zostanie mu ogon i puszczek, reszta na krotko, nie bede sie meczyc z szukaniem kleszczy.

reklama
inamorate na poczatek trzeba je ograniczyc, po pol roku mozesz wlaczyc o odebranie

Podstawę pozbawienia władzy rodzicielskiej stanowią cztery ustawowe przesłanki
1) trwała przeszkoda w wykonywaniu władzy rodzicielskiej .

2) nadużywanie władzy rodzicielskiej

3) rażące zaniedbywanie obowiązków względem dziecka oznacza skrajne przypadki zaniechania przez rodziców oznacza skrajne przypadki zaniechania przez rodziców realizacji podstawowych czynności ,

ja mam na zasadzie ostatniego punktu

Do góry