reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

ja to wogole bym chciala zeby kurator byl przy tych spotkaniach jak sad wyznaczy ile razy i ile czasu moze widziec sie z dzieckiem :eek: tylko ciekawe co bym musiala zrobic zeby takiego kuratora mi przyznali :confused::eek:

reklama
dlaczego? a sad wogole bedzie takie widzenia wyznaczal? czy dopiero jak dawca zlozy wniosek ? a jak nie zlozy i sad nic nie powie w tej sprawie tzn ze nie bedzie mial prawa widziec sie z dzieckiem ?

my już w domciu, Młoda leżakuje:-)

Ollka, na jakąś mądrą sędzinę trafiłaś:tak::-); sama nie potrafisz wyciągnąć kleszcza pensetą:confused: ja zawsze sama wyciagałam psu, ciagniesz w przeciwną stronę niż ma kuper(oczywiście kleszcz:-D)"pod włos" i po bólu:tak:

raczkowa, emilka, to będziecie się doszkalać mamuski:-)

raczkowa,aż tak źle jest że potrzebny by był kurator:confused:

Młoda leżakował, czas przeszły:dry:własnie zażyczyła sobie parówkę

aga wole na zimne dmuchac ten czlowiek potrafo byc nieobliczalny a awantur i wyzwisk przy dziecku raczej sobie nie zycze :eek: wystarczajaco juz sie dziecko nasluchalo w brzuchu :wściekła/y:

raczkowa jak nie wysptapisz o widzenia to masz spokoj.
ewentualnie tatus wystapi... jak mu sie bedzie chcialo, wtedy bedziesz wlaczyc o jak najmneij...

jak nie macie wyroku to ty decydujesz, nie mozesz mu zabronic widzen ale sama stawiasz warunki.
nie idz do sadu z takim wnioskiem, moja dobra rada:-D

dziewczyny poki szanowni tatusiuwie nie beda chceli widzen wy nie ruszajcie tamatu, za delikatny jest.

aga ja panikara jestem niesamowita w takich sytuacjach, ale peis ma juz obiecane ze zostanie mu ogon i puszczek, reszta na krotko, nie bede sie meczyc z szukaniem kleszczy.

reklama
inamorate na poczatek trzeba je ograniczyc, po pol roku mozesz wlaczyc o odebranie

Podstawę pozbawienia władzy rodzicielskiej stanowią cztery ustawowe przesłanki
1) trwała przeszkoda w wykonywaniu władzy rodzicielskiej .

2) nadużywanie władzy rodzicielskiej

3) rażące zaniedbywanie obowiązków względem dziecka oznacza skrajne przypadki zaniechania przez rodziców oznacza skrajne przypadki zaniechania przez rodziców realizacji podstawowych czynności ,

ja mam na zasadzie ostatniego punktu

Do góry