reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

emilka, dokładnie po 2 lub 3 dniach:tak: ja rodziłam jeszcze w 2-ce i wypisywali po 3 dniach jesli wszystko było ok, moja kolezanka rodziła w zeszłym roku w czerwcu na Zegadłowicza i był taki przemiał,że wypuszczali już po 2 dniach bo nie mieli miejsc na oddziale
a z tym krzykiem nie jest ta źle:-D:-D ze mną leżała na sali dziewczyna , której dziecko nie miało odruchu ssania, nie potrafiło złapac brodawki, położne proponowały jej że wezmą małą i ją nakarmią butlą ale ta się upierała,że nie, a mała wrzeszczała z głodu:szok: ja przedrzemałam noc a moje dziecko spało w najlepsze , nie obudziły jej żadne wrzaski:-D:-D

ollka, Martynka idzie do przedszkola od października , bo wyjeżdza z dziadkami na całe wakacje i wrzesień, a ponieważ idzie do prywatnego przedszkola, nowootwartego u nas na osiedlu( mają promocję-tak,że bedę płacić tak jak za normalne państwowe) dlatego pozwolili mi ją posłac od października:tak: oni w ogóle przyjmują dzieci cały rok:tak:

reklama
liczylam ze jednak zaprzeczycie ze to wcale nie takie straszne :-D:-D:-D boze ja sie nadal ludze ze zajde do szpitala odbore dziecko w okienku i wroce do domu :-D:-D:-D

dzien dobry
aga super ze mala ma zapalnowane wakacje:) zazdroszcze:)

fkat panstwowe przedszkole za caly dzien kosztuje juz prawie yle co prywatne, wiec jak sie dobrze trafi to lepiej prywatne...

raczkowa ja znow ze zmeczenia wcale w nocy nie spalam, co do pobytu w spzitalu ja wyszlam w 5 dobie, pierwsze 2 doby proatycznie wcale nie mialam malej przy sobie... ogolnie sie roszac nei umialam... a kiedy siadlam soboe normlanie to sie chwalic nie bede bo jeszcze rodzic nie pojdziecie....

u nas mloda wstala o 5.45:) zadowolona bo od wrozki dostala kase i legp:) juz budowalysmy

slonko wyszlo wiec dzis juz sie przziewietrzymy

raczkowa, emilka z czasem na ten płacz nie zwraca sie już uwagi :-p
każda kobieta inaczej znosi poród, ja miałam cesarkę to ledwo żyłam, ale po naturalnym zazwyczaj nie wygląda to tak źle:tak: dodam, że ja jak rodziłam na 9 porodów tego dnia było aż 7 cesarek, w szpitalu był jeden wielki ryk i kocioł, położne to nie wiedziały gdzie mają ręce w sadzić, a mi to wszystko było wtedy po prostu obojętne:baffled:
Co do porodu, to jak nie macie przeciwskazań to bierzcie znieczulenie, po co sie dodatkowo męczyć jak można sobie ułatwić ten trudny proces:-p

i ja się witam:-)
z pracy niestety:confused2: , u nas też słonko od samego rana

ollka, to "bogata" była ta wróżka -zębuszka:-D:-D:-)
Martysia już trzeci rok tak będzię z dziadkami na wakacjach, 2 lata temu byli 2 m-c a w zeszłym roku od 20 czerwca do 25 września:tak:
my dojeżdżaliśmy na weekedny , a później my zostawalismy z nią na 3 tyg we wrześniu; w tym roku ja będę dojeżdżać do nich bo to tylko 160km
...wczesne wstawanie, oj skąd ja to znam:confused2::baffled:..5.30 -6.00 na nogach...buuuuu:crazy:

raczkowa, emilka,powiem tak jak moja mama powiedziała mnie...poprostu przygotuj sie na to że ból jest niesamowity ale potem.......:-):-):-):-):-):-)
po porodzie stwierdziłam i podtrzymuje to do dziś ,ze ból zęba jest gorszy bo ćmi i ćmi i końca nie widać:errr::no2:

aga to lego to juz czekalo na ten zabek:) poza tym oliwka jest mega fanka lego a ja uwazam ze to zabawka ponadczasowa, my mamy jeszcze klocki ktore ja i moj brat od babci dostawalismy.... dodam ze moj brat ma na karku 30tke:-D:-D
a reszta to od dziadka:)

martttika ja bylam po naturalnym... i hmm... chyba po cesarce bym szybciej doszla do siebie....
powiem wam ze o bolu zapomina sie zaraz po tym jak sie wyjezdza z porodowki... wiec dziewcyzny bedzie dobrze...

eh, jak ja bym chciala zeby mi ktos mala chociaz na tydzien wzial gdzies...
ja od czerwca mam zaczac prace wiec mala pewnie prkatycznie 2 miesiace spedzi w przedszkolu... ale coz, takie zycie

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry