reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
raczkowa mam nadzieje że się nie obraziłaś o to uprawdopodobnienie ojcostwa. ale takie są procedury. niestety. ja nawet w pozwie (bo on nie poszedł ze mną do usc)pisałam że w okresie koncepcyjnym byłam z exem. nawet świadków miałam gdyby było trzeba.
Bynajmniej u mnie rozprawa to była WOJNA. gdy ja szłam do sądu to myślałam że jestem na lepszej pozycji bo matka, bo powiem prawdę (popartą np fakturami imiennymi). oj zabolało zderzenie z rzeczywistością.

tak jak Olka pisze. takie typy to tylko kombinują by zapłacić jak najmniej i to alimentów na własne dziecko (a tego pojąc nie potrafię)
mój ex pracuje w Niemczech zarabia w euro, ale to mnie skrupulatnie przepytano na co, ile, dlaczego tyle, dlaczego pampersy a nie tetra, a po co np jakieś tam kosmetyki wydałam.
mój ex też nagle próbował z siebie zrobić biednego schorowanego bezrobotnego człowieka, byle tylko płacić jak najmniej na dziecko. wogóle nie chciał płacić, wymyślił że to nie jego dziecko, więcej chciał badań dna. ale za badania dna chciał bym ja płaciła. tak się bronił przed ojcostwem. u mnie trwało ustalanie ojcostwa prawie dziewięć miesięcy. także trochę to trwało (trzeba jeszcze dodac do tego czas oczekiwania na pierwszą rozprawę)

dlatego uważam że to niepotrzebny stres dla Ciebie, by teraz iść do sądu. na to by to wyszarpać od exa masz trzy lata.

Ostatnia edycja:
emilka ja chyba pojde do szkoly rodzenia od przyszlego tygodnia bo czasu coraz mniej :-D mialam na poczatku isc z kolezanka ale kolezanka niestety sie rozmyslila i bede chodzic sama trudno :tak: wole isc sama niz mialbymi ex laske robic tylko bym sie wkurzala a nie milo spedzala czas :tak: takze glowa do gory :tak: a jak bedziesz miala ochote to mozemy razem isc :-D

anovi nie obrazilam sie no co Ty :-D:-D:-D echh przeraza mnie to wszystko bo wiem ze akurat moj ex to na glowie bedzie stawal zeby nic nie zaplacic tym bardziej ze ma juz w tym doswiadczenie bo juz jedne alimenty placi i tak to wszystko wykrecil ze placi smieszne pieniadze :baffled: a najbardziej boje sie tego ze on bedzie mial prawnika a ja bede ama bo mnie najzwyczajniej w swiecie nie stac :baffled: i co ja sama zdzialam w sadzie przeciwko niemu i jeszcze prawnikowi ktory sie na tym zna....:-(

wole isc sama niz mialbymi ex laske robic tylko bym sie wkurzala ....:-(
haha fajnie to zabrzmiało... musiałam to przeczytac 5 razy zeby skumac ze chodzi o łaske :-D
tylko ze ja bym chciala isc do szkoly rodzenia przy szpitalu w sosnowcu zeby juz sie troszke wtajemniczyc w tamtejszy klimat.. o ile jeszcze beda miejsca bo slyszlam ze jest duzo chetnych... a ty juz sie cos orientowalas co jak i gdzie... ile to trwa, ile kosztuje itd.?

Anowi nie ciebie jedyna zabolalo w sadzie zderzenie z rzeczywiostoscia,z tym ile beidny tatus moze ugrac klamiac...
anowi jak czytam o twoim rozprawach to tak jakbym swoja sedzine widziala, ktorej musialam na sile udowodnic ze dziecka nie odzywiam powietrzem i sama woda....

tyle ze mnie ustalenie ojcostwa ominelo...

bylam w sklepie, matko ludzie oszaleli, robia zkaupy chocby miesiac sklepy byly nieczynne....

emilka ja znalazlam szkole rodzenia bezplatna no ale to w katowicach a tak to ok 40 zl za godzine :szok::baffled: a jak dlugo to trwa to zalezy na co chcesz chodzic na jakie zajecia :tak:

u nas słonko niesmiało zajrzało rano a teraz zachmurzone:dry:

iwona33, dobry zawodnik, ale sobie wykombinował:-D:-D:-D, przyjść na gotowe:-D

ollka, gratulacje dla małej szczerbatki:-), czyli pospolite ruszenie w sklepach:baffled: oj ten durny naród:baffled:

emilka, ja osobiscie nie chodziłam do szkoły rodzenia, ale moja koleżanka chodziła sama i nie ona jedna , weź ze sobą kogoś znajomego , teraz to jest normalne,że przychodzisz z kimś innym niż partner:tak:; sprawdź ceny, bo kiedyś kosztowało to ok.1000 zł , bo włascicielem był Ornowski:tak:

ollka no a ja czekam na tego pierwszego ząbala :-)
emilka to dobry pomysł z tą szkołą rodzenia
aga 1000 zł za szkołe rodzenia?!! nie warto za takie pieniądze...

dziewczyny dostałam się wkońcu do szpitala z tym naczyniakiem. Na razie chirurg powiedział obserwować, a ciąć będziemy najszybciej za rok, a najpóźniej przed pójściem do szkoły. Z jednej strony sie ucieszyłam, że nie będą go teraz męczyć, a z drugiej to chyba prędzej czy później trzeba będzie zrobić...

reklama
martikka dobrze ze to chociaz nic bardzo groznego co wymagaloby natychmiastowej interwencji albo jakiegos specjalnego leczenia :tak: a ja jestem za tym zeby takie rzeczy robic jak najwczesniej dziecko i tak pozniej nie pamieta a jak juz kuma co sie dzieje to dla niego wielka trauma :-(

Do góry