reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
No jak ja wam zazdroszcze tego ciepelka.U mnie pada,niepada,pada, Mloda juz sie nauczyla slowka-pada-:-D i .A mnie ta pogoda juz dobija,.Z panem G skonczone ,bo nie bylo o czym z nim gadac ,bo jego najbardziej interesowal Sex-a mnie nie .Ostatnio mialam niezla przygode ze znajomym ,ktorego nie widzialam kilka lat.Wypil ze mna kawke,a na koniec oznajmnil ,ze ma plan na zycie !!!!(uwaga)ze mna:baffled::crazy:.A dlatego ,ze ja mam juz dziecko ,wiec na pewno nie bede chciala miec juz wiecej!!!A jemu to pasuje:-D:szok:..SUPER!!! od razu zachcialomi sie 4:-D:-D.co za glab.
uciekam spac papa.

raczkowa jeśli nie byłaś z ojcem dziecka to alimenty ci się na Ciebie nie należą. możesz sie starac o utrzymanie Ciebie trzy mce przed porodem i trzy po porodzie.to jest tzw okres około porodowy.

jednak wpierw czekałoby cie uprawdopodobnienie ojcostwa. jakoś byś musiała udowodnić ze on jest ojcem dziecka. w praktyce to niestety mało prawdopodobne jest bo :
po pierwsze na samą rozprawę czekasz trochę. potem pewnie druga rozprawa i uprawdopodobnienie ojcostwa, (może przesłuchanie świadków) i wtedy wyrok.
jeżeli teraz nie daje kasy, nawet na wyprawkę dla dziecka to niestety wątpię aby tak chętnie wyskoczył z kasy dla Ciebie... przykre to jest niestety. i mogłoby byc tak że urodzisz a pierwszej rozprawy nie byłoby jeszcze.

a mieszkanie, to popytaj wśród znajomych i to wszystkich którzy ci na myśl przyjdą. ja już wiem że właściciele mieszkań jak słyszą że sama z dzieckiem to nie chcą takiej. ja później kłamałam że mąż za granicą jest. aż trafiłam na koleżankę, z którą kiedyś tam dawno pracowałam i ona mnie poleciła właścicielowi. on od razu mi powiedział że tylko z polecenia mi wynajmie i jeszcze podwójną kaucję wziął.
łatwo nie jest mieszkać samemu z dzieckiem, ale jest niezależność i spokój

dzien dobry
my jak zawsze od 6 na nogach....

iwona to mi taki plan na zycie jak twojemu znjaomemu pasuje.... zero dzieci wiecej... a poznaje smaych glabow ktorym sie marza dzieci....

u nas wlasnie wypadl pierwszy zab, czekalysmy juz na to jakis czas i nie mamy dolnej jedynki:)

no i zabek popslu nam dzisiejsze plany... mala miala spac u chrzestnej a ze chce czekac na wrozke zebuszke w domu to nie jedzie... trudno...

elena szczerbolek bardzo zadowolony, na dole rusza sie tez druga jedynka wiec powinna zaniedlugo wypasc.

juz sie ugadala ze jutro idzie do cioci spac, i jakos mi tak abrdzo to na reke... w sumei to mialabym co robic w tym czasie:-D:-D

anowi bylam z ojcem dziecka niby skad to dziecko mialoby sie wziasc :-D:-D ale po tym co piszesz to chyba sobie odpuszcze te alimenty bo tylko nerwy strace a jego i tak nie bedzie interesowac czy mam co jesc :baffled: echh

ollka gratuluje straconego zeba :-D

czy u was tez dzis juz nie ma slonka??
u nas jets juz czym oddychac, my sie musimy zmobilizowac i isc na jakies zakupy na weekend....

raczkowa takie typy to glownie interesuje co zorbic zeby placic jak najmneij...

reklama
dzien dobry mamusie.
u mnie tez dzisiaj sloneczka nie ma, takze moze wkoncu cos ogarne w mieszkaniu :)
gratuluje pierwszego ząbka:)

a ja mam dylemat.. zastanawiam sie nad szkołą rodzenia.. mam ochote isc ale troche mi tak glupio samej:-(
pewnie wiekszosc kobiet bedzie z partnerami... i nie wiem.. a wy chodziłyscie lub zamierzacie?

Do góry