reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

dzien dobry
slonko znow grzeje....dzis uz zero opalania, ewentualnie spacer do parku popoludniu.
niby na wieczor mamy zaproszenie na grilla... ale nie chce mi sie isc, dosc mam grili...

aga omlet z keczupem?? :-D

reklama
Raczkowa super że takie pocieszające wiadomości!!! a jeśli chodzi o badania chyba troszkę Ciebie naciąga, ale to jest stwierdzenie laika a jak coś nie tak z dzidzią może lepiej za dużo badań niż za mało, ale mówię prenatalne badania są darmowe tylko trzeba mieć skierowanie no i nie w każdej miejscowości są, ja i test papa miałam darmowy a ja miałam skierowanie od prywatnego ginekologa wogóle nie współpracującego z NFZ i uwzględnili :tak:Ale już finisz to się nie stresuj, ale za to przy kolejnej ciąży pamiętaj żeby postarać się o badania prenatalne darmowe ;-):-D;-) a tak myślę może ma osłabione serduszko od tych 2 tętnic?
emilka87 ja nie chodziłam wogóle państwowo, ale jak koleżanki chodziły z nfz to tylko 3 usg przysługiwały prywatnie to pierwsze co od razu pod monitorek ale nie chceę nawet myśleć ile wydałam na te wszystkie wizyty, no ale wtedy troszkę inaczej zarabiałam.... a tu już nei raz się chwaliłam w tym prorodzinnym kraju 1 dnia po macierzyńskim dostałam wypowiedzenie :-D:-D:-D:-D
ollka22 a dlaczego Oliwkę bolą kostki przy chorobie?
Aga1108to co napiszę nie testowane tylko w tv mówili - zasadę jednego kęsa niech co jakiś czas próbuje coś co ty byś chciała żeby jadła a ona nie chce. A podobno monotonne jadłospis podobno ce****e dzieci które nie lubią zmian ta mądrość z kolei z książki :-D:-D:-D:-D
A ostatnio wyczytałam w książce o 2 latkach coś co mnie podniosło na duchu, bo ludzie podobno dzielą się na tych dla których szklanaka jest zawsze do połowy pełna i dla tych co pusta no i ja oczywiście należę do tych co widzą braki i w książce napisali że nie ma co rozpaczać bo takie spojrzenie świadczy że ktoś jest realistą trzeźwo patrzącym na świat :-D:tak::-D
emilka87 głowa doi góry, poprostu pokazał Ci jaki jest naprawdę i jak na niego możesz liczyć i jakim byłby cudnym mężem, ojcem poprostu skup się na dzicku i wywalaniu duraka ze swoich myśli:tak:
krropelka no wczoraj na termometrze w samochodzie miałam 31 a na oknie prawie 40 w spełnym słońcu ;-) oby lato tylko było ciepłe rok temu czerwiec był cudowny a lipiec i sierpień niezbyt... no jezioro było zimne...

iwona-33 oj witam witam dawno "ni widu ni słych" ;-) szkoda że tak z G bo ja choć poczytać lubię na bb szczęśliwe historie, bo u mnie posucha, no ale gdzie tu jakiegoś romeiro dorwać jak moje życie to praca, dom, piskownica i supermarket :-D:-D:-D:-D ale jak się odzywa to może jeszcze coś ten tego??? ;-)No a dzieciaki to już nieżle szaleją ale czas leci..........:rofl2:

marttika i gdzie fotki gdzie wieści?????

A jeszcze dodam ten kraj schodzi na psy sąsiad sąsiada okrada, mamy taki barakowóz nad jeziorkiem i sąsiad ukrad nam kostki chodnikowe i podłożył sobie pod swój domek :wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y: jak tak można sąsiadowi???????????:szok::szok::szok: jeszcze mama z nim nie rozmawiała ja mówię wziąść kilofa i to mu wszystko rozwalić!!!!!!!!!!!

jaimis wczorja fakt mega cieplo bylo, my wracalismy to w aucie pokazywalo 31 stopni...
wlasnie nie wiem czemu bola ja kostki, nie podoba mi sie to, eh wiecznie musi sie cos dziac
dzis mialysmy isc do lekarza ale jak sie okazalo nasza bedzie dopiero w pon, a do innej nie ide
obstawiam ze to nie bole wzrostowe, a z noga ktora ja mocniej bolala juz kiedys mialysmy problem, nic, poczekamy az bedzie lekarka.
odstawilam wszystkie leki i daje jej tylko syrop z cebuli i calcium

jaimis w pracy, piaskownicy i supermarkecie tez mozna kogos poznac wiec nie patrz tak pesymistycznie....

co do sasiada... chore, sadzil ze co niby nie zauwazycie??
eh ludzie sa teraz naprawde czasem bezmyslni.

jaimis heheh raczej drugiego nie bedzie ;-) a to serduszko nie od tetnicy tylko od tego ze bylam chora na samym poczatku ciazy i to sie odbilo na dzieciatku :-(

Raczkowa podobno nigdy nic nie wiadowo ;-)
ollka22 dla mnie ten dureń to wredne dziadzisko wyszedł z założenia że 2 baby to mu nie podskoczą :wściekła/y::angry::wściekła/y: i w sumie to się go trochę obawiam durny dziad :wściekła/y:

jaimis ja to pyskata jestem i od razu bym wyskoczyla z pretensjami...

wczoraj ochrzanilam kilku kolesi nad woda bo kurde nei dosc ze rano plaza pusta a ci zaczeli grac perfidnie kolo nas w pikle, dziewcyzny sie bawily i pilka im nad glowami latala to jeszcze jak ktorys nie zlapal to lacina jechali... nosz kurde cisnienie mi podniesli...
eh, pomyslec ze kieyds tez bylam w ich wieku, ale wtedy jednak mlodzien sie ciut ianczej zachowywala

ja to nie widziałam tego mama mi dopiero w domu powiedziała że zauważyła a teraz już na sucho to się dopiero myśli co powinno się z tym zrobić.... wiecie mama wie że to jej kostki a chłop będzie twierdził że nie na stówę tak będzie a to wredny chłop ..... ale ja to jestem cierpliwa i pamiętliwa
:tak:
podobno każde pokolenie krytykuje te młodsze, ale teraz zachowanie co niektórych o zawał przyprawia najbardziej mnie szokuje brak szacunku do innych ludzi, bo to że blużnią koszmarnie nie fajne ale może wyrośną z tego ale z braku szacunku do innych ludzi się chyba nie wyrośnie...

Ostatnia edycja:
reklama
jaimis fakt, teraz co pokolenie jest gorsze... tez bylam mloda, ale fakt faktem ze teraz mlodziez jest gorsza i masz racje maja totalny brak szacunku dla innych.
wczoraj nawet na ten temat z jednym facetem nad woda rozmawialam, defakto byl to tata nowej kolezanki oliwi. obok mial grupke facetow kolo 27 lat, pili i co chwilwe wlatywaliw gorszym stanie do wody a to przeciez krok od potopienia sie....

Do góry