reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Raczkowa no nie wiem jak będzie u Ciebie i było u innych mamusiek ale ja najbardziej przytyłam na końcówce ja to już co tydzień kilogram więcej :-D:-D aż lekarz mówił że przybieram jak szalona :-D

reklama
dzien dobry

ale naprodukowalyscie... zaraz podczytam...
obcnie doczytalam do opcji ze jeden DAWCA PODCZYTUJE:-D:-D
DOBRE, MOJ TEZ TAK ROBIL, NAWET W SADZIE ZUCAL CYTATAMI... DLATEGO KOBEITKI DLA WAZNYCH SPRAW MAMY TAJNE MEISJCA NA POGAWEDKI

witam nowa mame

hej dzołchy :-)
gotuję zupę (i sobie i dla Filipka), więc troche chaotycznie mogę odpisywać :-)

jaimis tez jestem w szoku, że mu sie chce czytać to forum
moj brat miał problem z alkoholem, ale chciał się zmienić i systematycznie jest coraz lepiej, czyli wystarczy trochę chęci, której z reszta większość buraków nie wykazuje

raczkowa ja jestem za kastracją :-) i to nie chemiczną a fizyczną :-)

a te wybory duraka roku to by były trudne każdy to taki mocny zawodnik że trudno by było się zdecydować, można by jeszcze zrobić podkategore najbardziej chamski sms, największy lovelas, najgorsze obrażenie własnego dziecka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D a nagrodą by mógł być np tygodniowy pobyt w domu małego dziecka z opieką nad dziećmi 24 h :-D:-D:-D:-D

hahahahah:-D:-D:-D:-D

laski ja przytyłam 1/3 początkowej wagi :eek:

martttika spokojnie jeszcze zlecisz z wagi jeśli nie zajadasz chipsów cukierkami :tak: a jak się ciepło zrobi to spacerki z dzidzią też zrobią swoje, no ja np w sobotę 3 godziny spacerowałam z małym w tym 1,5 sobie spał a mama dygała po lasie :-D

jaimis ja to tak srednio 3 kg na 2 tygodnie az moj lekarz powiedzial ze musze sie troche ograniczyc :-D:-D a ja mu mowie ze ja ciagle glodna jestem a najbardziej wieczorem :-D:-D:-D nie wiem ja to sobie jakos wszystko wkrecam ze dziecko jakos samo sie urodzi bez mojego udzialu ze jakos sama schudne jak bede karmic :-D wogole nie biore pod uwage tego ze moge jednak (odpukac) nie karmic :-D sama siebie oszukuje :-D

ja tylko na chwilę, bo muszę diobełak przewietrzyć, już ją nosi i nie wie co ma ze sobą zrobić:no:
później poczytam co naprodukowałyście:tak:

jaimis...ciociu:-D;-)...mnie w sierpniu stuknie 38:-D:-D;-)

raczkowa...jestem Sosnowiczanką z dziada pradziada:tak:, gdzie zamierzasz rodzić:confused:

ja w ciąży przytyłam 13kg a w końcówce to juz tylko jakieś niewielkie gramy:tak:

....no i popisałam:eek: ...już jest mamo, mamo i właśnie zleciał gadajacy Kubuś Puchatek...buuuuuuuuu:no:

zajrzę później jak ujarzmię moje dziecko!!!

jaimis moja waga stała w miejscu bardzo długo, do tej akcji z ropniem, później poleciała na łeb na szyję, do tego stopnia, że ważyłam mniej niż przed porodem:szok: teraz już trochę się poprawiłam, ale stres to dla mnie pożeracz kilogramów jak nic innego! a słodycze to dopiero teraz zaczynam zajadać, bo od paru dni już małego nie karmię, więc dałam sobie pozwolenie w końcu na czekoladki :-)

Edit:
Dziołchy macie tajną grupę na fb?

Haa ja też w ostatnich 2 miesiacach nadrobilam:-D:-D do 7 miesiaca wygladalam jabym miala lekka nadwage a nie była w ciąży :-D:-D

Lenia mam dziś przeokropnego, bo w nocy nie wyspałam... cała noc słyszałam a guuuuuu no romowne to moje dziecie nie ma co :-D

Raczkowa ja karmiłam tylko miesiąc i się poddałam to nie dla mnie :-D na butli mała lepiej przybiera a mamuśka nie jest uwiązana :-D:-D

martttika moja jak zaklęta zatrzymała się na 64kg :-( choć i tak nie jest źle bo w dniu porodu 82kg przy wzroscie 168cm :-D:-D dużo mnie było oj dużo :-D:-D

martttika widzisz mają tajną grupę i jeszcze się tym chwalą łobuziary ;-) zaraz ciocia Asia na nich nakrzyczy :-D :-D:-D:-D ja to nie bardzo wiem jak działa fb ale sobie założyłam konto bo kiedyś żeby coś z netu ściągnąć kazali mieć konto :-) u mnie stres działa że chudnę w oczach naprawdę jak odszedł pan durak w styczniu to ja w marcu osiągnęłam wagę krytyczną poniżej 45 kg ochyda dziewczyny no mi się nie podobało ale tak mam teraz już trochę kilogramów odzyskałam nawet w jednych spodniach mi ciasnawo :-D żeby teraz w drugą stronę nie przecholować :-D

aga1108 mój jak raz dziennie nie spadnie albo się nie walnie to święto, teraz ma siniaka pod okiem i na czole i się śmieję że będę go pudrować żeby przypadkiem ktoś sobie nie ubzdurał że dziecko maltretuję, a to ja jestem maltretowana dziś jak powiedziałam rano żeby dał buziaka jak mnie walną to aż zabolało zbój jeden, ale był głodny i sobie pewnie myślał co za buzi ja na mleko czekam !!!:-D:-D:-D no to młoda mamusia w moim wieku miło :-) ja na patologii jak byłam to byłam najstarsza i jako jedyna rodziłam pierwsze dziecko a w pokoju była z laskami jedna 5 a druga 3 rodziła :szok:
inamorate ja tam od 2 miesiąca dokarmiałam butlą, super jest dzidziola zostawiasz i nie martwisz się ani nerowo nie czekasz na telefon że masz wrócić bo dziecko głodne :tak: a po odejściu duraka i po otrzymaniu wypowiedzenia straciłam pokarm, plus taki że nie miałam problemu z odstawiniem
Raczkowa bardzo dobre nastawienie a dobre nastawienie to co najmniej połowa sukcesu, ja jakoś do samego pójścia do szpitala nie zastanawiałam się jak misiek znajdzie się na 2 stronie, a wogóle potem jak już się urodził to stwierdziłam że opieka nad niemowlakiem nie jest aż tak straszna jak mi się wydawało, trzeba dać sobie czas na poznanie się i pogodzić się że czasami ma się doła, a jak mały ma już 1,5 roku człowiek nawet nie wyobraża sobie żeby rozrabiaki miało niebyć, ja to już jak przez mgłę pamiętam życie przed, szkoda tylko czasami że nie można dzielić radości z ojcem dziecka ale z dnia na dzień bardziej się godzę z tym stanem rzeczy a życie z tamtym człowiekiem staje się "zamazane" i już nie siągają tam moje myśli

reklama
inamorate mój mały do spania w nocy to złote dziecko, chociaż wstaje dwa razy na jedzenie to zje i idzie spać, a ostatnio tez cos mu się włączyło o 4 rano na gadanie :-( a jak zobaczył, ze gadanie na mnie nie działa to zaczął kołderkę skrobać łobuz mały :-)

jaimis witaj w klubie z tymi 45 kg :-) to u mnie też waga krytyczna :eek:
no ja przez to karmienie to się nacierpiałam co nie miara... ogólnie lubiłam go karmic cycą

Ostatnia edycja:
Do góry