reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

heeeeej!!!!!!!!!!!

Ja jak zwykle wpadam jak po ogień :-)
Wczoraj miałam w końcu miły wieczór... spotkałam się z tym Ktosiem, o którym Wam pisałam że tak miło nam się rozmawia.... Fajne wyjście.... w końcu poczułam się Kobietą znowu....Uświadomiło mi to spotkanie, że na prawdę byłam niedoceniana przez mojego m.... qrcze po jednym spotkaniu to wiem...

idę po kawkę bo padam.... Mały jeszcze śpi, a ja coś już nie mogłam....

reklama
dzien dobry
u nas wczoraj bylo mile popoludnie.... kurde lubie te popoludnia we 3:) dzis za to wieczor we 2...

brita powodzenia:) oby ten ktos byl naprawde wyjatkowym facetem:)

Ollka22 byłaś grzeczna usiadłaś na fotel?
brita hmmm to się działi:tak: i dobrze dobrze :tak:

jedyny pies jaki mnie ugryzł to pekińczyk hmmmm chyba ich nie lubię ;-)

JAIMIS WCZORAJ NEI BOLALO WIEC DZIELNA NIE BYLAM... TCHORZ ZE MNIE.
za to corcie mam dzielna i mam zaplombowane 2 zabki:) 2 przed nami, ale to we wrzesniu i luz...

Devil- z pekińczykami nigdy nie miałam do czynienia. Nic nie wiem o tej rasie. Poczytam zatem..
Jeśli chodzi o spaniela to we fundacji mieliśmy wiele przypadków spanieli, które były nieodpowiednio prowadzone przez co były agresywne. Moja najbliższa sąsiadka ma dwa spaniele. Poważają tylko ją. Jej matka nie może wejść na podwórko czy do domu jak one tam są.... Gehenna...

Kurde anne.ges - w zyciu nie słyszałem o agresywnym spanielu ... Naprawde w życiu, ale jak mówiłaś, nie o wszystkim decydują geny, i moze akurat takie były.
Ja znałem wiele piesków z tej rasy, ale agresja ??? Jestem w szoku !

Natomiast nikt chyba nie opowiadał jeszcze o łagodnym dobermanie ... i ja tez nie opowiem ... opowiem o agresywnym ... wyjątkowo agresywnym ...

Ja pekinczykow nie lubię. Zresztą ponad rok temu pod domkami capnał mnie jeden. Moja babka ma pekińczyka, ale hoduje je od lat. Jej pierwszy p. byl lekko dziki, nie lubił być brany na ręce, ale reszta taka miła, że aż żygać się chcialo.
Ja kiedyś miałam spaniela z charakterem. To był pies. Gdyby byl Pitbullem to nikt by nie wszedł na podwórko. Nawet tak potrafił podjudzić inne psy, ze one zagryzły owce sasiada.

Ollka22 - obejrzałam sobie waszego psiaka na FB. Fajny kudłacz z niego aczkolwiek masz rację - potrzebuje czasu aby dojść do siebie po hodowli. W każdym razie rozważam już pomiędzy yorkiem bawerem a maltańczykiem ;).

Muszę to dokładnie wszystko przemyśleć. Doświadczenie z psami z fundacją nauczyło mnie kilku rzeczy. Nie kupię psa z pseudohodowli czyli bez rodowodu więc zanim wydam te kilka tysięcy muszę być całkowicie pewna swojego najpierw wyboru rasy a potem hodowli i przedstawiciela ;))).

Olkka22 spacjalnie dla Ciebie- miłośniczki rasy 100% beagle czyli ciągle nasza Fanta film pod tytułem "Po co Ci facet jak pochrapie ci beagle" ;)))

I Gama, od której przygoda z rasą się zaczęła (Blanka Z Południowego Wybrzeża o. ZADOK HET HULTERHOF - champion Europy):
http://img402.imageshack.us/img402/4879/85795049.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/5166/22202666.jpg

Ollka beagle to też moja wielka miłość.... ale zycie jest jakie jest na emeryturze będę wyglądać tak- no może tylko kupię sobie inną czapkę ;)):

16760910150114713013023.jpg

Po za tym Ollka22 wstydź się (wjadę Ci na ambicję)- jak chcesz przekonywać dalej do dentysty Oliwkę jak sama nie możesz siebie przekonać. Do dentysty!!!!
------------------------------------------------------------

Devil- weź przestań obiecywać. Odpowiedź w końcu tę historię z dobermanem w tle.
A co do psów i genów. To ja uważam, że są różne psy jedne genetycznie mają predyspozycje do agresji więcej a drugie mniej ale to nie czynnik decydujący. O wszystkim decyduje środowisko i to już to prenatalne. I niestety stereotypy..

Każdy nieodpowiednio prowadzony pies będzie agresywny i dominujący. Niestety większość ludzi sobie nie zdaje sprawy, że ma w domu psa- przywódcę stada..

--------------------------------------------------------------------

W każdym razie Pekińczyk odpada....

Ostatnia edycja:
anne takie uroki pieskow z hodowli, wazne ze juz ufa i jest naprawde kochany, marzy mi sie zeby juz mial dlugi wlos... ae coz trzeba poczekac, wazne ze teraz zdrowe wlosy rosna i bedziemy o nie dbac.

beagel na zdjeciach piekny... a na emeryturze i ja sie dolacze z gromadka.. tylko bez czapki, bo nie lubie:)

polozylam mala i znikam juz, odezwe sie jutro

reklama
a ja na starość będę mam nadzieję w końcu leżała sobie na tej plaży z drinkiem z palemką :-D A na głowie będę miała wielki kapelusz słomkowy:-p

Devil a u mnie w bloku był doberman którego właściciele się bali :no: i kiedyś mojego psiaka chciał zjeść ale moja się nie dała;-)

Do góry