reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

ollka22 chyba takie psiaki "przez przypadek" są najfajniejsze, no moja mama wogóle była przeciwna psom, ale swoją przyniosłam jak miała łapę w gipsie po otwartym złamaniu, tak nią "opiejkował" poprzedni właściciel, że nie miała serca mama jej wyrzucić
idz nawet jak przestanie boleć bo za jakiś czas może jeszcze bardziej boleć moim zdaniem czym szybciej pójdzie się tym mniejszy strach przed wizytą narasta;-)

reklama
Devil- foksteriery to psy o silnym instynkcie łowieckim. Zajmowałam się psami myśliwskimi bardzo długo. Nie zdecyduje się na takiego wiedząc ile wymagają czasu aby je ułożyć i stworzyć im odpowiednie warunki zgodne z ich pochodzeniem i charakterem. Po za tym foksteriery to psy "jednego właściciela".

Wiem, że to rasa myśliwska. Ale ten akurat jest "mało myśliwski". Bardziej woli zabawe z miskiem, darcie poduszek i patrzy tylko bym zostawł otwarte auto. Tu też nie wadomo na jaki "egzemplarz" sie trafi. Mają charaktery . ..
A kiedys opowiem Wam o moim Dobermanie, po którym zostały mi jedynie blizny ...

ollka22- dawaj linka na FB ;))
A ja właśnie chcę najspokojniejszego pieska jakiego się da ;)) i małego do tego a to rzadką kombinacja.
Olka DO DENTYSTY i to już!!!!

W psach to ja będę wybredna po tylu latach obcowania z najlepszymi, najinteligentniejszymi i niezastąpionymi psami myśliwskimi. Teraz z racji warunków muszę poszukiwać ich przeciwieństwa a to nie łatwe...

W każdym razie najbliżej ideału charakterem do moich oczekiwań z małych psów jest maltańczyk w tej chwili. Tylko to białe futro i to czesanie i strzyżenie...

Devil- no widzisz jednak geny i pochodzenie nie o wszystkim decydują. Zdarzają się psiaki, które nawet pomimo czystości genów/rasy charakterologicznie są zupełnie odmienne. Moja siostra ma labka, który jest tak leniwy jak ....krowa. Do żadnego innego zwierzęcia nie porównam bo każdy inny jest bardziej żywiołowy. A by się wydawało, że labek pies jakby nie patrzeć do polowań to wulkan energii zawsze. A tutaj zooong.... Cały dzień śpi....

I koniecznie opowiedz o przeżyciach z Dobermanem

Devil- no widzisz jednak geny i pochodzenie nie o wszystkim decydują. Zdarzają się psiaki, które nawet pomimo czystości genów/rasy charakterologicznie są zupełnie odmienne. Moja siostra ma labka, który jest tak leniwy jak ....krowa. Do żadnego innego zwierzęcia nie porównam bo każdy inny jest bardziej żywiołowy. A by się wydawało, że labek pies jakby nie patrzeć do polowań to wulkan energii zawsze. A tutaj zooong.... Cały dzień śpi....

I koniecznie opowiedz o przeżyciach z Dobermanem

Opowiem o Dobermanie, ale najpierw jeszcze coś dla dzieci, bo o tym teraz przecież rozmawiamy ...
Wiec wychowałem się w towarzystwie czarnego pekińczyka :) ... gdy zmarł
mama kupiła spaniela. Obydwa pokojowe, łagodne niegryzące i przyajzne dla otoczenia (właścicieli). Spaniel niby tez myśliwski ... ale co ona miała z tego myśliwstwa ?! :) Polecam ....

anne link przesylam na pw, tam sa dwie fotki pieska w albumie oliwka:)

moj to jest wlasnie takim leniwcem i przytulasem... i spokojnie zostaje sam w domu.

ide polozyc mala spac i do was wracam:)

Devil- z pekińczykami nigdy nie miałam do czynienia. Nic nie wiem o tej rasie. Poczytam zatem..
Jeśli chodzi o spaniela to we fundacji mieliśmy wiele przypadków spanieli, które były nieodpowiednio prowadzone przez co były agresywne. Moja najbliższa sąsiadka ma dwa spaniele. Poważają tylko ją. Jej matka nie może wejść na podwórko czy do domu jak one tam są.... Gehenna...

Czekam zatem na opowieść o dobermanie bo te, które ja spotkałam w swoim życiu były całkowitym zaprzeczeniem do opinii psa mordercy...

Ollka22- to wracaj szybko :) bo fajnie tak pogadać wieczorem. Szkoda, że tutaj nie ma jakiegoś czatu :/ :(.

Wysłałam Ci zaproszenie na FB ;))). Nie obejrzę albumu półki nie zaakceptujesz mojego zaproszenia.

anne juz odebralam, pomylilam albumy i piesek jest osobno ale pewnei juz zauwazylas:)
poki co doprowadzamy pieska do ladu ale juz wygalda coraz lepiej, bo wiadomo jak na hodowlach traktuje sie pieski...

mi podobaja sie wieksze psy, beagle to moje marzenie ale wiem ze nie mam na tyle czasu zeby mu poswiecac... a szkoda

A już zauważyłam. Podziwiam Twoją Oliwkę. Niby "tylko" 3 lata różnicy do mojej A. a jak to dużo. Oliwka jeszcze taka mała bawiąca się dziewczynka. A już poważna "prawie nastolatka" ;)))

reklama
anne te 3 lata to bardzo bardzo duzo...
moja jestw takim posrednim wieku, ale mi sie ten wiek juz podoba, bardzo lubie toze wszedzie mozemy chodzic razem:)

do niemowlakow to ja juz sie nie nadaje...

Do góry