reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

hej,a u nas nic nowego,mloda na kontrol do lekarza w czw,dalej inhalacje
zanim bedzie alergolog musi wyzdrowiec i musze jej badania zrobic,na dzien dzisiejszy nie ma wolnych bloczkow do czerwca,a na lipiec na razie nie rejestruja
a tak mama dzis posiedziala chwile z mloda,a ja pozatwilam jedna rzecz
i jak mi gosc podniosl cisnienie jak jechalismy do przychodni,wyjezdza z miejsca parkingowego na uliczce osiedlowej i nie patrzy czy cos jedzie:wściekła/y: dobrze,ze jechalam wolno i zahamowalam,bo tak by mi wjechal w nadkole lewe lub moje drzwi,zatrzymal sie moze cm przed kolem
kuzma skoncze studia i zbieram na auto,bo nie chce taty auta zniszczyc,przez takich pacanow

reklama
ja też nie lubię jeżdzić cudzym samochodem, niektórzy jeżdzą jak by sami byli na drogach, a już jak wyprzedasz i nie patrzą w boczne lusterka i w ciebie nagle chcą wjechać to poprostu norma, ale takie coś to mi się zdarzało jak jeżdziłam swoim samochodem który tatusiek rozwalił i jakoś nie mogę się doprosć:wściekła/y:
A podstawił mi taki że ma oszałamiające przyśpieszenie bo do 100 to w godzinę przyśpiesza:-D ale za to spalanie minimalne tylko to taki satry gruchot że starch z dzidzią jechać gdzieś dalej niż w "koło komina"...

A mamuśki chyba wiosnę poczuły :-)

dzien dobry
jaimis kurde u nas dopiero sie wiosna pokazuje:) oby juz zostala.
dzieckow przedszkolu, pranie sie pierze, obiadek sie robi... a pozniej moze spacer...

ollka22 jednym słowem wszystko pod kontrolą :-) U mnie ciągle coś nie zdążam a to pranie wisi już do zdjęcia 2 dzień itp ale to pierdoły. Dziś za to byłam u fryzjera wkońcu chrzściny i ta wiosna ;-) A Oliwka lepiej się czuje?

JAIMIS ja to mam mega lenia ale chce czy nie conieco robic w domu trzeba... tymbardziej jak nie ma kto zrobic

oliwka na szczescie duzo lepie, 5 kwietnia jedzie na pierwsza wycieczke z przedszkola... jejku jak ten czas leci, niedawno byla taka malutka...

jaimis ja siedze ten tyg w mloda na opiece i mialam tyle rzeczy zrobic,a okazuje sie,ze to nie takie proste,bo zawsze cos innego znajdzie sie,mloda co chwile chce,abym sie z nia pobawila,czy juz mija pol dnia to trzeba cos zrobic do jedzenia i gary pozmywac,nie wiem,ale po dwoch osobach zawsze cos jest do zmywania jakby nas piatka byla
a pranie,cos o tym wiem,bo u mnie nie wisi,ale na pralce dwie sterty poukladane do rozlozenie do szafek czekaja

szkoda,ze ostanio malo kto zaglada :(

niestety pranie, prasowanie ma jakiś talent pęcznienia :-)
Wy to jeszcze dzieci, praca a ja teoretycznie nic nie robię, przeglądam sieć i ślę cv bezodzewowo, to powinien być połysk w domu... ale chyba jestem podłamana że nie mam pracy, a każdy motyw jest dobry żeby się poobijać, zwłaszcza wiosną ;-)
Tym bardziej że przed ciążą jechałam po 12 godzin + weekendy już nie potrafiłam o niczym innym mówić niż o pracy :wściekła/y: I jak sobie pomyślę że mnie wywalili w nagrodę ....

ollka22 pierwsza wycieczka aż tylko patrzeć szkoła, chłopaki ;-)

DZIEN DOBRY:)
pranie.. u mniie sa 3 osobya prania jak po 5, ze zmywaniem to samo...
okna prosza i mycie ale w przyszlym tyg hcemy zaczac remont kuchni wiec odpuszczam.

mozi jak sie siedzi z dzieckiem to neisiety niewiele sie zrobi, ja to po weekendzie z mloda w domu odgruzowuje w pon, dobrze ze ten weekend ma juz byc fajny.

jaimis chlopak juz jest:) ma na imie robert i jest starszy od oliwi

ollka22 no, no ach te współczesne dziewczyny, patrzeć tylko jak na zaręczyny Ciebie zaproszą :-D A pogoda cudna dziś aż 2 razy dziąślaka na spacer wywlekłam bo on tylko w domu z mamusią by chciał siedzieć ale pewnie już nie długo ;-)
Remont straszna rzecz ale za to te efekty:happy2:

reklama
jaimis poczekaj roka maly bedzie sie super bawil z kolegami:)

spacerkow zazdroszcze... moja pada po przedszkolu i jak wstaje to ma czas na zabawe, kolacje kapiel i spac.
organizm sie jej jeszcze nie przestawil na wiekszy wysilek, wazne ze w przedszkolu wychodza na spacery

Do góry