reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Czechow - z tego co mówiła dermatolog to tak... nie dość, że nie mogę jeść nabiału to nie mogę jeść żadnej kupnej wędliny - ciągle piekę sobie mięsko no i M mi pyszne pieczenie robi :-), z owoców tylko banan i jabłko. warzywa gotowane, herbatka czarna :( męczę się troszkę :( dermatolog kazała karmić do roku.. ale na tej diecie to ja nie dam rady i sadze, że szybciej dam butlę

reklama
dzien dobry mamuski:)
Mozi fajnie ze do nas zagladasz:)

my niedawno wrocilysmy do domu, bylysmy po przedszkolu u laryngologa bo mloda meczy kaszel, zadko ale jednak jest.
mamy inhalacje wiec codzienne wizyty wprzychodni, w przyszlym tyg bede kombinowac kto znia bedzie chodzil

Czechow - z tego co mówiła dermatolog to tak... nie dość, że nie mogę jeść nabiału to nie mogę jeść żadnej kupnej wędliny - ciągle piekę sobie mięsko no i M mi pyszne pieczenie robi :-), z owoców tylko banan i jabłko. warzywa gotowane, herbatka czarna :( męczę się troszkę :( dermatolog kazała karmić do roku.. ale na tej diecie to ja nie dam rady i sadze, że szybciej dam butlę

Sorry za głupie pytania ale jestem zielona w tych sprawach - dlaczego dermatolog kazał ci karmić do roku? Znaczy wiem że mleko jest zdrowe itp itd ale matka też jest ważna ;-)

dzien dobry mamuski:)
Mozi fajnie ze do nas zagladasz:)

my niedawno wrocilysmy do domu, bylysmy po przedszkolu u laryngologa bo mloda meczy kaszel, zadko ale jednak jest.
mamy inhalacje wiec codzienne wizyty wprzychodni, w przyszlym tyg bede kombinowac kto znia bedzie chodzil

Ja mam inhalacje 3x dziennie więc myśmy inhalator kupili - drogi wydatek ale u nas w przychodni nie mają inhalacji więc dojazdy nie wiadomo gdzie by mnie dobiły - w szczególności że nie możemy wychodzić

Czechow taki inhalator moze sie zawsze przydac, my mammy miec serie 5, pozniej kontrola i kolejne 5
zobaczymyz jakim efektem.
na kupno inhalatora mnie nie poki co nie stac, zobaczymy jak da to jakis efekt to bede kombinowac.
poki co mam obstawiona jedna inhalacje w przyszlym tyg, a reszte albo daja mi na popoludnie albo nie damy rady chodzic.

do przychodni z przedszkola mamy kawalek ale zawsze mozeby busem podjechac.

Czechow taki inhalator moze sie zawsze przydac, my mammy miec serie 5, pozniej kontrola i kolejne 5
zobaczymyz jakim efektem.
na kupno inhalatora mnie nie poki co nie stac, zobaczymy jak da to jakis efekt to bede kombinowac.
poki co mam obstawiona jedna inhalacje w przyszlym tyg, a reszte albo daja mi na popoludnie albo nie damy rady chodzic.

do przychodni z przedszkola mamy kawalek ale zawsze mozeby busem podjechac.

To rzeczywiście spory wydatek - my nie mieliśmy wyboru - na szczęście teściowa dała kopertę (nie wiem co jej odwaliło) więc było na inhalator

Witam mamuśki.Skoro mowa o inhaklatorze to na alegro można kupić nowy w granicach 100-150 zł z przesyłką.Myśmy kupili z 2 letnią gwarancją ,maseczkami zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych więc inhalacje mamy z głowy....ponadto często robimy inhalacje z soli fizjologicznej- tak profilaktycznie.Czasami warto w coś zainwestować,a to są naprawde dobre rzeczy.

Cześć - myśmy musieli mieć to szybko - wiem że na allegro mogliśmy kupić kilka złoty taniej ale nie mogłam sobie pozwolić na czekanie - niestety taka sytuacja. Właśnie się zastanawiałam czy można robić inhalacje profilaktycznie....ile razy w tygodniu to robicie?

Czewchow można i nawet powinno się je robić- tak zalecał nam neonatolog.My robimy je 2-3 razy w tygodniu z samej soli fizjologicznej.W aptece też widziałam taki sam jak ja kupiłam za 150 zł.Myśmy za swój dali 129zl- z przesyłką.

Ja kupiłam za 135 - więc całkiem nieźle. Ja w tym momencie też robię samą solą - mała się już przyzwyczaiła i siedzi spokojnie - fajnie wygląda jak ziewa - jak smok który wypuszcza dym z pyszczka :-)

Moja robiła problemy kiedy leżała pod namiotem tlenowym - kiedy już było odrobinę lepiej to nie chciała pod nim leżeć i się darła - 100% horror

Mamuska jaki macie inhalator??

powiem wam ze ja tez juz ogaldalam na allegro, no i jak lekarz uznal ze inhalacje pomagaja to zakupimy sprzet do domu, sadze ze zawsze sie przyda.

Oliwiajakos nie umie wysiedziec tych 10 minut, po 5 najchetneij by juz sobie poszla:)
poki co pielegniarka przekupila ja lizakami.

reklama
Do góry