reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Ola trzymaj sie dzielnie,moze masz jakies gorsze dni,jaks chandra cie lapie,jesien sie zbliza wielkimi krokami,jak pomysle ze bedzie zimno,szaro buro to mam dosc
a ex niech przestanie wydzwaniac tylko kase na malego da,bedzie wiecej porzytku i mniej nerwow,moj jakby dzowni,bo bym mu krzywde zrobila prze telefom,za ten fa,tylko tak sie zastanawiam,czy to moja wina bo za "duzo" zarobilam w tamtym roku czy o za duze aliementy go podalam,bo dostaje tylko 400 zl,kotrym i tak w ostatnim czasie nie widze

a ja sie zegnam,postaras sie jutro zagladnosc,w sobote jedziemy na wies i zostaje u kuzynki kilka dni
ide sie umyc i spac,bo ostatnio chodze spac pozno i chcialabym przespac wiecej niz 6 godzin,tak sobie mysle,ze moze na emeryturze sie wyspie,pod warunkiem,ze dozyje i bede ja miala,bo nie wiadomo czy panstwo bedzie mialo z czego mija placic

reklama
Femme fatale nie ma to jak pomoc mamy :-)

dokładnie:-) u nas jest identycznie:tak:
Ola trzymaj się to tylko gorsze dni a nas silnych samodzielnych rodziców nic nie jest w stanie pokonać;-):-):tak:

nam dzisiaj popołudnie upłynęło pt "spacer w kałużach-kasztanowe ludki-racuszki z jabłkami i cynamonem" a teraz wieczorne winko i film:cool2:
dobrej nocy dziewczyny! do jutra!

femme - cale szczescie ze masz osobe, ktora pomaga przetrwac :tak: i fajnie z ta praca... ja mysle ze z czasem bedzie lepiej (sama tez sobie tak mowie)

Femme nie martw sie, masz osobe ktora cie wspiera, masz teraz prace...

oj femme fatal - Ważne, że masz pracę i że mama Ci pomaga, a jak się już ogarniesz to nie będziesz tęknić

najwazniejsze,ze masz wsparcie i kase,nie bedizesz od nikogo uzalezniona

...A więc pracy już nie mam ... okazuje się że facet bierze na tydzień próbny po czym zwalnia bo nie sposób sprostać jego wymaganiom ... ! a chodzi tylko o to że wypłaca mniej osoby na początku wiadomo starają się bardziej i on nie rejestruje na ten tydzień i mu to na rękę więc dałam się wykorzystać ...

hehehhehehehe no właśnie
nie powtarzaj mojego błędu kochana

Już raz popełniłam a nawet kilka razy więc już się nauczyłam i więcej nie mam zamiaru powtarzać tego błędu ...

No więc tak jak już wyżej pisałam już nie mam pracy i znowu jest szambo ... jutro muszę za szkołę zapłacić taka mi oświadczył że kasy nie ma i nawet mi nie będzie 300zł miesięcznie dawał (bo dawał mi takie "alimenty" ) więc po prostu zajebiście znowu wszystko wraca do gównianego początku :-(

Femme nie ta praca to inna...
spokojnie poszukasz...
a tatus jak nie chce placic i nie zmieni zdania to poporstu zaloz sprawe o alimenty, im szybciej tym lepiej... warto uregulowac ta kwestie

Famme na pewno znajdziesz lepszą pracę...

ja też miałam jednego takiego "pracodawcę" - najpierw mi powiedzieli że będę miała staż (zależało mi na tej pracy) przez miesiąc i nie będę nic zarabiała - wtedy mi to odpowiadało bo dostawałam rentę, kiedy minęły 3 tygodnie babka powiedziała że najwidoczniej się przesłyszałam i przez 3 miesiące nie dostanę pieniędzy i dopiero po tych 3 miesiącach oni się zastanowią. Po jakimś czasie dowiedziałam się że wszystkich tak robią i działają tak od ponad 2 lat.

Czechow ja na taak firme trafilam jak rozsylalam cv z neta, o dziwo szybko sie odezwali.. ale juz w rozmowie tel okazalo sie ze staz trwa miesiac i jest bezplatny, ale gwarantuja mi zdobycie dosiwadczenia... haha ,pewnie kazdemu to mowili...

Wiesz co bezpłatny staż jest fajny jak studiujesz, nie masz nikogo na utrzymaniu i jesteś totalnie zielona ale w innych przypadkach to się po prostu nie opłaca..... Ale masz rację takich firm jest całe mnóstwo.... ja staży za sobą mam 3 - 2 bezpłatne i jeden płatny (co mnie zdziwiło bo miał być bezpłatny ale tak się spodobaliśmy że nie dość że nam zapłacili to jeszcze później zatrudnili). Na tych stażach zdobycie doświadczenia ograniczało się do lepienia kopert, niszczenia dokumentów i stemplowania dokumentów - więc sorry jak ktoś mi mówi o zdobyciu doświadczenia to patrzę na to trochę przez palce.

dokaldnie o tym samym zdobywaniu dosiwadczenai pomyslalam...
nie mam takiej super sytuacji teraz ze moge isc na bezplatny staz...
poki co jestem na etapie rozsylania cv

reklama
Do góry