reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
Spoko - teraz jak jest remont i jestem tylko półdupkiem we własnym mieszkaniu to kolejna książka mogłaby mnie przyprawić o palpitację serca.

Mam dwa pytania:

1. Tafi - czy ty i jeśli tak to kiedy dostajesz zasiłek - ja dostałam 1 raz (właśnie jutro miałam się tam zjawić zapytać dlaczego jeszcze nie dostałam) - trochę dziwne wydaje mi się płacenie w środku miesiąca, w szczególności jeśli mówią że jest płatne pod koniec miesiąca.

2. Będę miała do oddania trochę książek - totalnie za darmochę - nie lubię wyrzucać a w 2 bibliotekach mi powiedzieli że nie chcą - TO JEST PYTANIE DO WSZYSTKICH - czy ktoś będzie chciał trochę różnych książek - jutro bym zamieściła listę.

2. Będę miała do oddania trochę książek - totalnie za darmochę - nie lubię wyrzucać a w 2 bibliotekach mi powiedzieli że nie chcą - TO JEST PYTANIE DO WSZYSTKICH - czy ktoś będzie chciał trochę różnych książek - jutro bym zamieściła listę.
ja bylabym chetna :tak:
wlasnie czytam Duma i uprzedzenie czytal ktos???

a w ogule to Witam dzisiaj
dzis troche zabiegany dzien,bo mialam wolne za 15 -swieto i pozalatiwalam troche na miescie czego nie moge zrobic w tyg bo pracuje 7 do 15 ,jak wiekszosc urzedow,no i zrobila mi znajoma balejaz blond-braz
no i mam pytanie,bo na wannie mam kilka plam od farby,zna ktos cos dobrego aby one znikly,scierka z plynem nie zdala efektu dalej sa:-(

Olusia wlasnie sie wykluca z Sara w co sie maja bawic i jak sie maja nazywac:sorry2:
dobrze,ze za niedlugo przyjedzie po nas kolezanka i pojedziemy do parku wodnego
lece ogarnoc troche i zobaczyc jak jedzie nie sie ma w kuchni
do zobaczenia pozniej

czechow ja też się piszę co do książek :tak:

wiesz co do zasiłków to dostaję do 25 każdego miesiąca i chyba wszyscy tak mają... nie jest to indywidualne.

cześć Aga82

Duma i uprzedzenie - świetna książka, jest również świetna ekranizacja. W ogóle to lubię filmy (książki) kostiumowe. Ostatnio po raz kolejny widziałam Niebezpieczne związki (Niebezpieczne związki / Dangerous Liaisons (1988) - Film - FILMWEB.pl) film jest niesamowity. Rzadko się zdarza by film oddawał klimat książki - tu się tu udało.

Co do książek to jutro to wypiszę - jest tego sporo i wszystko w garażu. Jest sporo różności i historyczne, i fantastyka i opowiadania. Zresztą zobaczycie same.

Zasiłek - sama jestem w szoku bo przelew jest z piątku - nie bardzo wiem co o tym myśleć. Nie żebym się skarżyła ale jest to dziwne.

czesc babeczki

tafi - a jednak jedziecie:happy: no i pogoda ma być ładna...

ja dizś zadowolona bo mati wreszcie był u opiekunki:confused: czy jestem wyrodną matką?:sorry2: ale jakoś tak pozniej więcej cierpliwości mam:sorry2:
czechow:-) jak tam corcia się juz oswoiła ze juz w domku:-)
aga, phantas:-)

moja ulubiona pora dnia-----------------wieczór:happy:

Hej Hana - nie jesteś wyrodną matką, a jeśli już to ja ją też jestem, też mam więcej cierpliwości jak mała jest trochę z opiekunką - generalnie jak da mi trochę odetchnąć od siebie.
Uwielbiam wieczór - niebo jest piękne, mała już śpi i mam troszku czasu dla własnych myśli.

Jak mała się oswoiła po przyjeździe - z pokoju nie chciała wychodzić = musiała przywitać się ze wszystkimi swoimi zabawkami. Do tego ma nowy, większy pokój dla dużej dziewczynki i dodatkowo zaczęliśmy ją już wprowadzać w temat nowego dziecka. Zakupiłam stosowną lekturę i dziś zaskoczyła panie w przedszkolu mówiąc o pępowinie i dzidziusiach z brzucha. M. urabia ją że braciszek też byłby fajny ale nie do końca jeszcze to wychodzi.

reklama
Do góry