reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
U nas już drugie pranie się pierze...
Dzisiaj bliźniaki bez humoru albo ja :sorry2:
W sumie to jakoś nam nudno, zajmują się jakąś rzeczą tylko parę minut i zaraz chcą łobuzować, ale na szczęście za niedługo obiadek i spanko.

Ja wymyśliłam na dziś kurczaka w serowej panierce. Przepis z neta, pierwszy raz będę to przyrządzać więc proszę o kciuki :p

Ollka Ty za tydzień masz pierwszą sprawę... brr...

Tafi ja to bym juz chciala zeby przyszly tydzien sie skonczyl....

a co to za panierka serowa??
moje dziecko dzis jest mega grzeczne, wlasnie bawi sie sama ciastolina i nie wola mnie co 3 minuity...

teraz juz coraz czesciej spi jeden raz,tak 1,5-2 godzinki,ale jeszcze niekiedy zdarzy jej sie zasnac okolo 17-18 na godzine i wtedy idzie spac o 22:szok:,wiec wole jak spi raz,a wieczorem zasnie o 20:tak:

no to faktycznie lepiej jak wieczorem zasypia wczesniej.

moja przewaznie zasypina na wieczorynce, chociaz sa dnize siedzi do 21......

Kurczak w serowej panierce

Składniki
piersi z kurczaka
mąka
jajko
mleko
ser żółty ( ok 20 dag)
piwo ( ok.1/3 szklanki)
sól, pieprz, ew. papryka w proszku

Sposób przygotowania
Panierka: Z mąki, jajka i mleka i piwa przygotować ciasto (takie jak na naleśniki), dodać przyprawy i dokładnie wymieszać mikserem. Następnie dodać starty na tarce (grube oczka) ser żółty i połączyć z ciastem, które powinno być dosyć gęste, tak aby przylepiło się później do pokrojonych piersi z kurczaka.

Mięso: Pokroić w grubsze kostki, wg upodobania, posolić, odstawić na ok. 15 minut.

Piersi panieruje się ciastem i wrzuca na głęboki, mocno rozgrzany olej. Smażyć aż nabiorą złocistego koloru.

coś takiego, mogę również przenieść to do wątku jedzonko...

A właśnie moi nie chcą się sami zabawić, jestem już zmęczona...:(

reklama
Do góry