reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
czesc kobiałki :)

na 14 idę do dentysty a potem po Kacpra

mam pytanko
nie wiecie jak sie ma rachunek tel w tepsie na exa co do mojej osoby ?
czy numer jest przyporządkowany do mieszkania czy do osoby podpisującej umowę ?
jak już wyłączą mi tel za niepłacone rachunki to automatycznie rozwiążą umowę ,czy dalej będzie leciec abonament ?

mam pytanko
jak już wyłączą mi tel za niepłacone rachunki to automatycznie rozwiążą umowę ,czy dalej będzie leciec abonament ?

Rozdzia¸ 4
Wygaśnięcie Umowy
§24
Umowa wygasa wskutek:
1) upływu czasu, na który została zawarta, z zastrzeżeniem
postanowieƒ §14 ust. 2,
2) Śmierci Abonenta,
3) wykreślenia Abonenta niebędącego osobą fizyczną z właściwego
rejestru lub ewidencji,
4) utraty tytułu prawnego do nieruchomości lub lokalu, o ile
w terminie 30 dni Abonent nie złoży zamówienia wskazującego
inne miejsce instalacji zakończenia sieci,
5) nieudostępnienia przez Abonenta nieruchomości lub lokalu
w celu zainstalowania zakończenia sieci po dwukrotnie
uzgodnionych z TP terminach lub w ciągu miesiąca od dnia
powiadomienia Abonenta o dacie instalacji zakończenia sieci,
6) niewpłacenia przez Abonenta kaucji, o której mowa w §16 ust. 3.

Znalazłam to w regulaminie tp.s.a. Wygląda na to, że umowa wygasa przez punkt 4 o ile Twój m. stracił prawo do lokalu, jeśli nie to umowa jest ważna dopóki jej nie rozwiąże i naliczane są rachunki.

W innym miejscu tp s.a. jest napisane, że jak do 15 tego dnia kolejnego miesiąca nie dostaną zaplaty to zawieszą linię do rozwiązania, ale wiadomo, że w tej firmie jest burdel i jak się samemu nie załatwi (z trudem) to można spory dług nabić, ale jeśli telefon jest tylko na byłego to chyba jego problem.

TP może jednostronnie rozwiązać Umowę z Abonentem, któremu
zawiesiła lub ograniczy¸a Świadczenie usług telekomunikacyjnych
po uprzednim bezskutecznym wezwaniu Abonenta do:
1) zapłaty należności w terminie nie krótszym niż 15 dni w przypadku
zwłoki w płatności za wykonane usługi telekomunikacyjne,

TP sa może ale nie musi, to bardzo sugestywne zdanie, no i najpierw trzeba nie płacić a potem nie zapłacić już kiedy się jest ciąganym do zapłaty długów, to może potrwać kilka miesięcy

Ostatnia edycja:

mam pytanko
Basia jesli chodzi o nr tel w TP to jest ono przypisane do osoby,bo jak my sie przeprowadzalismy z jednego mieszkania na drugie to przenosilismy nr tel ten sam
a moim zdaniem tp nie rozwiarze umowy jak nie ureguluje sie rachunku

Natka milej drogi i pobytu w Polsce

nagrali mi wiadomość że za dwa dni mnie odetną jak nie zapłacę i od razu straszą firmą windykacyjną
rozdzielność majątkową będziemy mieć dopiero od 27 stycznia
chyba do nich wieczorem zadzwonię i się dowiem jak mam rozwiązać z nimi umowę w moim przypadku

najgorsze w tym wszystykim jest to że nie wiem skąd wezmę internet :sorry:
chyba tylko radiówka

reklama
Do góry