reklama
S
Ssaweczka
Gość
Dziendoberek wszystkim:-):-) ah jestem dzis pierwsza
oj pietra mam nie niedlugo musze wyjsc na jazdy - nie wiem czy mowilam ze przy okazji macierzynskiego wreszcie wezme sie za prawko... tak wiec sie wzielam i mam dzis trzecie jazdy wiec trzymajcie kciuczki..
a jak nocka wyspani wszyscy? mam nadzieje ze tak Irenka jeszcze spi smacznie aczkolwiek powoli zaczyna sie krecic choc jak ja znam to do 9 pospi:-)
oj pietra mam nie niedlugo musze wyjsc na jazdy - nie wiem czy mowilam ze przy okazji macierzynskiego wreszcie wezme sie za prawko... tak wiec sie wzielam i mam dzis trzecie jazdy wiec trzymajcie kciuczki..
a jak nocka wyspani wszyscy? mam nadzieje ze tak Irenka jeszcze spi smacznie aczkolwiek powoli zaczyna sie krecic choc jak ja znam to do 9 pospi:-)
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Dzień dobry przy kawce. :-)
S
Ssaweczka
Gość
Zobaczcie co znalazlam w sieci:
Psycholog dziecięcy, Sylwia Kośko uważa jednak, że obecność ojca jest niezbędna do prawidłowego rozwoju emocjonalnego: "Ojciec pozwala dziecku zaakceptować swoją seksualność, szczególnie jeśli chodzi o dziewczynki".
"On pokazuje również, że matka jest nie tylko matką karmicielką, ale kobietą, żoną, partnerką. Rolą ojca jest wyznaczanie granic i reguł. Zdarza się, że dzieci wychowywane tylko przez samotne matki nie potrafią dostosować się do panujących poza ich środowiskiem norm. Mogą stwarzać też poważne problemy wychowawcze w okresie dorastania".
Dodajmy jeszcze, że samotne kobiety bywają również bardzo sfrustrowane...
Co o tym sadzicie ?
Psycholog dziecięcy, Sylwia Kośko uważa jednak, że obecność ojca jest niezbędna do prawidłowego rozwoju emocjonalnego: "Ojciec pozwala dziecku zaakceptować swoją seksualność, szczególnie jeśli chodzi o dziewczynki".
"On pokazuje również, że matka jest nie tylko matką karmicielką, ale kobietą, żoną, partnerką. Rolą ojca jest wyznaczanie granic i reguł. Zdarza się, że dzieci wychowywane tylko przez samotne matki nie potrafią dostosować się do panujących poza ich środowiskiem norm. Mogą stwarzać też poważne problemy wychowawcze w okresie dorastania".
Dodajmy jeszcze, że samotne kobiety bywają również bardzo sfrustrowane...
Co o tym sadzicie ?
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Yyy,mnie zatkało z tymi problemami wychowawczymi. Mam koleżankę,która wychowywała się bez ojca i żadnych z nią problemów nigdy nie było. Ale i znam kolegę,który został wychowany bez ojca,no i tu się jednak pojawił z nim problem.
Ale powiem,tak z własnych obserwacji,że mimo,iż w Naszym życiu kręciło się wielu mężczyzn (w sensie mój Brat,Tata,Dziadek,itp.),to jak pojawił się G.,zauważyłam,że Zuzi do tej pory,kiedy Go nie było - brakowało Taty w życiu...
Ale powiem,tak z własnych obserwacji,że mimo,iż w Naszym życiu kręciło się wielu mężczyzn (w sensie mój Brat,Tata,Dziadek,itp.),to jak pojawił się G.,zauważyłam,że Zuzi do tej pory,kiedy Go nie było - brakowało Taty w życiu...
S
Ssaweczka
Gość
no wiesz ja mysle ze to troche pomowienie jest.... ja sie przez pierwsze lata zycia tez bez ojca wychowywalam i nie mialam z tym jakiegos problemu mamy swojej sfrustrowanej tez nie pamietam wrecz przeciwnie.... ale osobiscie sadze ze ojciecv jest dziecku potrzebny w koncu tak zostalo to wymyslone... no i mezczyzni w koncu patrza na swiat inaczej niz my ...
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
W ogóle,jak wstałyśmy,to się zdeczka załąmałam,jak zobaczyłam na termometrze -1°C. I mega szron na trawie! Już myślałam,że to śnieg spadł. Teraz jest 0°C i szron nadal się utrzymuje.
Kilka lat pod rząd pierwszy śnieg spadał u Nas w dzień moich urodzin -może i w tym roku tak będzie?
Kilka lat pod rząd pierwszy śnieg spadał u Nas w dzień moich urodzin -może i w tym roku tak będzie?
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
witam przy kawusi
ja tylko an chwile bo ide na druga kawusie do kuzynki.
Ssaweczka ja uwazamz e ojciec dziecku jest potrzebny, ale nie zawsze dzieckow ychowujace sie bez ojca moze miec pozniej jakies problemy.
szczerze to widze jak mala patrzy na tatusiow przychodzacych z dziecmi do parku, i naprawde az robi sie przykro.
ona jest coraz starsza i zaczyna rozumeic ze taty nie ma, tak naprawde.
widze ze jej kolega ktory miezka obok nas czesto chodzi z tata i mama, a oan tylko z mama...
ja tylko an chwile bo ide na druga kawusie do kuzynki.
Ssaweczka ja uwazamz e ojciec dziecku jest potrzebny, ale nie zawsze dzieckow ychowujace sie bez ojca moze miec pozniej jakies problemy.
szczerze to widze jak mala patrzy na tatusiow przychodzacych z dziecmi do parku, i naprawde az robi sie przykro.
ona jest coraz starsza i zaczyna rozumeic ze taty nie ma, tak naprawde.
widze ze jej kolega ktory miezka obok nas czesto chodzi z tata i mama, a oan tylko z mama...
reklama
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
Agutka u nas tez zero stopni.
dobra uciekam, zajrze pozniej
dobra uciekam, zajrze pozniej