reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
Dziendoberek wszystkim:-):-) ah jestem dzis pierwsza:-D:tak:
oj pietra mam nie niedlugo musze wyjsc na jazdy - nie wiem czy mowilam ze przy okazji macierzynskiego wreszcie wezme sie za prawko... tak wiec sie wzielam i mam dzis trzecie jazdy wiec trzymajcie kciuczki..

a jak nocka wyspani wszyscy? mam nadzieje ze tak :tak: Irenka jeszcze spi smacznie aczkolwiek powoli zaczyna sie krecic choc jak ja znam to do 9 pospi:-)

Zobaczcie co znalazlam w sieci:
Psycholog dziecięcy, Sylwia Kośko uważa jednak, że obecność ojca jest niezbędna do prawidłowego rozwoju emocjonalnego: "Ojciec pozwala dziecku zaakceptować swoją seksualność, szczególnie jeśli chodzi o dziewczynki".

"On pokazuje również, że matka jest nie tylko matką karmicielką, ale kobietą, żoną, partnerką. Rolą ojca jest wyznaczanie granic i reguł. Zdarza się, że dzieci wychowywane tylko przez samotne matki nie potrafią dostosować się do panujących poza ich środowiskiem norm. Mogą stwarzać też poważne problemy wychowawcze w okresie dorastania".

Dodajmy jeszcze, że samotne kobiety bywają również bardzo sfrustrowane...

Co o tym sadzicie ?

Yyy,mnie zatkało z tymi problemami wychowawczymi. :sorry2: :baffled: Mam koleżankę,która wychowywała się bez ojca i żadnych z nią problemów nigdy nie było. :no: Ale i znam kolegę,który został wychowany bez ojca,no i tu się jednak pojawił z nim problem. :baffled:
Ale powiem,tak z własnych obserwacji,że mimo,iż w Naszym życiu kręciło się wielu mężczyzn (w sensie mój Brat,Tata,Dziadek,itp.),to jak pojawił się G.,zauważyłam,że Zuzi do tej pory,kiedy Go nie było - brakowało Taty w życiu...

no wiesz ja mysle ze to troche pomowienie jest.... ja sie przez pierwsze lata zycia tez bez ojca wychowywalam i nie mialam z tym jakiegos problemu mamy swojej sfrustrowanej tez nie pamietam wrecz przeciwnie.... ale osobiscie sadze ze ojciecv jest dziecku potrzebny w koncu tak zostalo to wymyslone... no i mezczyzni w koncu patrza na swiat inaczej niz my ...

W ogóle,jak wstałyśmy,to się zdeczka załąmałam,jak zobaczyłam na termometrze -1°C. :sorry2: I mega szron na trawie! :szok: Już myślałam,że to śnieg spadł. :sorry2: :-p Teraz jest 0°C i szron nadal się utrzymuje. :sorry2:

Kilka lat pod rząd pierwszy śnieg spadał u Nas w dzień moich urodzin -może i w tym roku tak będzie? :cool2: :-p :-D

witam przy kawusi
ja tylko an chwile bo ide na druga kawusie do kuzynki.

Ssaweczka ja uwazamz e ojciec dziecku jest potrzebny, ale nie zawsze dzieckow ychowujace sie bez ojca moze miec pozniej jakies problemy.
szczerze to widze jak mala patrzy na tatusiow przychodzacych z dziecmi do parku, i naprawde az robi sie przykro.
ona jest coraz starsza i zaczyna rozumeic ze taty nie ma, tak naprawde.
widze ze jej kolega ktory miezka obok nas czesto chodzi z tata i mama, a oan tylko z mama...

reklama
Do góry