kochane powiem co ja mam w apteczce
1. dla siebie:
-masc BEPANTHEN na obolałe sutki (bez tej masci nie wyobrazam sobie aby isc rodzic
w pierwszej dobie po porodzie wyszedł mi straszny krwiak,ból jak cholera!! posmarowałam mascia i po paru godzinach moglam karmic!!! masc nie szkodzi dziecku wiec bezposrednio posmarowaną piersia mozna karmic
-zel do mycia miejsc intymnych -nie pamietam nazwy ale na bazie kwasu mlekowego czy cos,co ponoc szybko pomaga goic naciete krocze i odbudowuje flore (tak mi mowiła pani w aptece,bo chciałam zel na bazie kory z debu)
-czopki propolisowe,poniewaz po porodzie wyszły mi hemoroidy,a te czopki sa wspaniałe
-czopki glicerynowe,poniewaz po porodzie cierpiałam na zatwardzenia :-( cholernie bolało,one mi pomogły
-podpaski poporodowe BELLA ja je uzywałam ponad miesiac,sa super
-3 szt. majtek jednorazowych poporodowych,u mnie w szpitalu zwykłych majtek nie było mozna uzywac,te jednak były akceptowane
2. dla dzidzi:
-rowniez masc BEPATHEN ten sam co na obolałe sutki,pomaga blyskawicznie w odparzeniach,u nas sprawdzil sie lepiej niz Linomag i Sudokrem
-2 fiolety do pępka,choc prawdopodobnie jeden by wystarczyl,ale wole miec wiecej
- 25szt. gazików do pępka 5cm,z Milenka tez je uzywałam,dzieki temu zadne ubranka nie były pobrudzone fioletem
-Oilatum do kąpieli
-krem Nivea na kazda pogode
-gruszka do nosa
-WODA MORSKA MARIMAR do noska!!!! u Milenki do dzisiaj uzywamy,swietna sprawa bo babolki albo same wypływają na zewnatrz,albo wlatuja do srodka,dziecko od razu ma czysty nosek,w gorszych sytuacjach np. przy chorobie uzywamy wode morska+gruszke do nosa POLECAM
-czopki do pupy Paracetamol dla niemowląt,u nas przydały sie po pierwszym szczepieniu poniewaz Milenka dostała gorączki,one sa przeciwgoraczkowe,przeciwzapalne,przeciwbólowe
- ze wzgledu ze mam jeszcze straszaka to moja apteczka jest zaopatrzona w syropy przeciw bolowe,zapalne i goraczkowe NUROFEN,IMBUFEN,Nasivin i Otrivin do noska
chyba wszystko :-)