reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Ja mam pytanie w jakiej części brzucha czujecie ruchy? U mnie mały położony jest główką do dołu,łożysko mam na ścianie tylnej a ruchy czuje tylko poniżej linii pępka,bardzo nisko. Czy to u mnie tak jest?
Jak możesz powiedzieć, że mały jest główką do dołu jak dziecko teraz to się przewraca jak chce więc raz ma głowę na dole raz na górze.
Ja teraz już roznie czuje, bo raz na dole i raz na górze, ale ja mam łożysko na przedniej scianie

reklama
Jak możesz powiedzieć, że mały jest główką do dołu jak dziecko teraz to się przewraca jak chce więc raz ma głowę na dole raz na górze.
Ja teraz już roznie czuje, bo raz na dole i raz na górze, ale ja mam łożysko na przedniej scianie
U mnie dqie wizyty u gina były na przestrzeni trzech dni i mała była cały czas pośladkowo.

Mówię tak gdyż lekarz mi mówił jak ułożone jest dziecko . Za każdym razem czuje ruchy na dole brzucha.
Widoczne mój mały tak się ułożył i zabardzo nie zmienia pozycji.Też się trochę dziwię. Na kolejnej wizycie wypytam o to.

Moje ostatnio było dupka do góry, ale ostatnio dwa razy miałam tak że czułam normalnie jak się przemieszcza i chyba się obracalo bo ... Nie potrafię tego opisać hehe

Cześć Dziewczyny!

Przepraszam, że ja dopiero teraz, bo zdjęcie miałam wstawić pod koniec tamtego tygodnia, ale jakoś mnie mało było na bb, bo Arek w domu i nie mam kiedy. To zdjęcie mojego usg, warg sromowych (tak uważa lekarz), zdjęcie słabe, ale chyba podobne do zdjęcia Nieufnej i Agi - dzięki Dziewczyny! Zdjęcie poniżej.

Kkasiulka, cieszę się z potwierdzenia :)
Gwiazda - super wieści!!
Kinga Skrzypecka - na forum dziewczyny miały większe ryzyko i jest wszystko ok więc i Tobie tego życzę!

Tak się pośmieliśmy i cóż nie da rady wybrać co się chce.

Cieszę się, że zdrowy i piękny Synek. Właśnie o to chodzi, nie można wybrać co się chce, a i wpływu na to nie mamy. Główka do góry!! :) Co do ruchów to u mnie ciężko, bo na razie delikatnie, ale wszędzie czuję, do wysokości pępka.

Co do płci, ostrożna jestem w radości, ale i pełna nadziei. Mam nadzieję, że wersja się nie zmieni. My jesteśmy 3 siostry, każda rodzi synów (siostry już starsze więc więcej dzieci u nich nie będzie) więc presja na dziewczynkę jeszcze większa.

Załączniki

• skanowanie0001 mniejsze.JPG
    skanowanie0001 mniejsze.JPG
    20,3 KB · Wyświetleń: 137
Ostatnia edycja:
Tam strzałeczką zaznaczona jedna warga sromowa. Mam też buźki, ale takie nie za fajne, bo nos rozpłaszczony jakiś :/ Chociaż im dłużej patrzę, tym ładniejsze hehe :)

Lila, super że u Was wszystko dobrze :-)

Jeśli chodzi o ruchy to ja czuję w różnych miejscach, raz bardzo nisko w pachwinach, raz już ponad pępkiem ale głównie z prawej strony, rzadziej z lewej

reklama
Ja ruchy czuje wszędzie. Na dole, górze, po bokach, gdzieś z tyłu na plecach...zarówno pierwsze dziecko jak i drugie jest mega ruchliwe. Nawet przez brzuch widać ruchy dzidziusia :-)

Do góry