reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Doris, Ale super:)
Ja na 100% też jeszcze nie wiem, przy prenatalnych lekarz tylko powiedział, że chłopca by się nie spodziewał, ale na 100% będę wiedziec w lutym :)

reklama
Jestem już po usg i na razie w szoku, bo dziś okazało się że jednak będę miała synka! Miesiąc temu gin powiedział, że to dziewczynka, on jest wybitnym specjalistą ma super usg, a jednak się wtedy pomylił. Mówi, że dzidziuś był mały wtedy a teraz ma już prawie 11 cm i widać wszystko jak na dłoni.
Mam nawet zdjęcie pitolka. Poza tym wszystko jak najbardziej prawidłowo, Maluch pięknie rośnie, serduszko 154, wszystko tak jak być powinno, ciąża cały czas trochę starsza z usg.
ja na razie dochodzę do siebie, bo zdążyłam się nastawić na Dziewczynkę a tutaj będzie Chłopiec :-)
Doris a nastawialas sie na konkretną płeć przed zajściem w ciąże?

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka

11 cm to długość CRL czyli od główki do pupci.
Przed zajściem w ciążę nie nastawiałam się na żadną płeć, najpierw myślałam sobie, że jak mam dwie córki i syna to fajnie jakby był synek dla równowagi. W ciąży jakoś od samego początku oglądałam granatowe wózki i męskie ubranka - nie wiem czemu ale jakoś to tak samo przychodziło, choć tak jakoś podświadomie myślałam o dziewczynce.
Może dlatego, że mam wszystko po Małej i ona jest taką strasznie słodką czterolatką. Jak mi gin powiedział, że Dziewczynka to bardzo się ucieszyłam ale też poczułam takie ukłucie, że nie będzie tej równowagi. Ciężko to określić. Nastawiłam się na Małą Księżniczkę, a dziś gin pokazuje mi pitolka. Nawet w karcie zapisał mi już - płeć męska.
Cieszę się oczywiście ale muszę dojść do siebie, bo jak na razie ciężko mi uwierzyć.

@Doris:-) jak napisałaś, że wychodzisz z szoku, to pomyślałam, że może gdzieś z się drugi dzidziuś ujawnił :) zamiast Małej Księżniczki jest Mały Książę :) gratuluję wizyty, najważniejsze ze synek zdrowy!

reklama
To mój Maly Książę
Maluch  15-16 tc.JPG
A tu żeby nie było wątpliwości co ukrywa miedzy nogami :-)
płec męska 15-16 tc AA.JPG

Maluch zdrowy, duży i ruchliwy

Załączniki

• Maluch  15-16 tc.JPG
    Maluch 15-16 tc.JPG
    104,8 KB · Wyświetleń: 91
  • płec męska 15-16 tc AA.JPG
    płec męska 15-16 tc AA.JPG
    55,5 KB · Wyświetleń: 88
Ostatnia edycja:
Do góry