reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Praktycznie tak kochana ostanio od 4 tygodni co tydzień ;)

Ooo a czemu tak często? Jakieś specjalne zalecenia kontrolne masz? Przynajmniej możesz sobie częściej dzidziulka pooglądać :)

Ja już po wizycie. Wszystko wyszło dobrze NT 1,4, nosek jest, rączki i nóżki też :)

Super wieści!

Ja tez po wizycie, nie mam zdjecia,bo idzie do lekarki.
Kość nosowa jest, nt 2,6 lekarz mówi, że norma do 3, nóżki, rączki, narządy na miejscu.
Trochę duże to nt ale nie przejmuje sie.
Dzidzi na 6.7 cm i jest z usg kilka dni młodsze.

Jeżeli lekarz mówi że NT w normie to zaufaj mu :) Dla spokoju może ewentualnie zrób test Pappa?

W sumie mogę zrobić test pappa, ale muszę się zapizas w poniedziałek, choć co to zmieni to i tak będzie tylko prawdopodobieństwo wady. Przy pierwszym nt też miałam podobne

Ooo a czemu tak często? Jakieś specjalne zalecenia kontrolne masz? Przynajmniej możesz sobie częściej dzidziulka pooglądać :)

Super wieści!

Jeżeli lekarz mówi że NT w normie to zaufaj mu :) Dla spokoju może ewentualnie zrób test Pappa?

Nie po prostu jakoś wyszło miałam dwa podejścia do prenatalnych tydzień po tygodniu potem prywatnie wizyta teraz z NFZ wić wyszło co tydzień ;)

Ja robiłam test pappa i wolne hcg, bo lekarz mi polecił. Uspokoiły mnie te badania, ale pewnie dlatego, że wynik wyszedł mi świetny. Ale lekarz zaznaczył, że ostateczne rozstrzygnięcie co do zdrowia dziecka i tak będzie miało miejsce po porodzie.
W poprzedniej ciąży miałam lekarkę starej daty i o takich badaniach nie miałam pojęcia, bo kobieta wychodziła z założenia, że co ma być to będzie. Ale fakt, że wtedy byłam 8 lat młodsza.

reklama
A ja bym dała sobie spokój z tym Pappa, on wylicza tylko statystyczne prawdopodobieństwo i często wyniki są stresujące a dzieciątko zdrowe jak rybka.

Dokladnie tak :)

No wiem właśnie a co mi są jak np dostanę wynik 1 do 50 a np 1 do 400 i tu i tu jest szansą chorego dziecka, a tylko nerwy. Poza tym to nie jakaś wielka przeziernosc.

Otoz to.
Madziolina_p, ciekawe, w naszym kraju przyjmuje sie, ze norma nt to do 3,5... :) I dzieci sa oczywiscie zdrowe :) Masz fajne, zdrowe podejscie! :*

Do góry