reklama
fazerkamm
Fanka BB :)
Daj znac jak po wizycie.!
Lila
Błękitna, Migotka - piękne zdjęcia i cudne wieści!!!!!!! Napiszcie jakie to usg było, przez brzuch czy dopochwowe??? Bo na moim ja nic nie widzę, przez brzuch miałam teraz i gorzej na nim widać niż na tym pierwszym, dopochwowym :/
Hope, Ewel - świetne wieści!!! Gratuluję!!
Venicee - dobrze jest! I będzie! Oby krwiak się wchłonął! U mnie też zawsze dzieci na usg większe były, a teraz 3 dni młodsze i już sobie pomyślałam, że może coś nie tak. Ale już mi przeszło
Hope, Ewel - świetne wieści!!! Gratuluję!!
Venicee - dobrze jest! I będzie! Oby krwiak się wchłonął! U mnie też zawsze dzieci na usg większe były, a teraz 3 dni młodsze i już sobie pomyślałam, że może coś nie tak. Ale już mi przeszło
Lila
U mnie na wizycie ok. Dziecko 3 dni młodsze, ale wszystko w normie. Usg bardzo rozmazane, ostatnio miałam dopochwowe to lepiej widziałam, a teraz nic kompletnie :/ Znaczy było dziecko w pęcherzyku, ale gdzie tam, żeby dojrzeć rączki czy głowę, masakra jakaś. Serduszko 179 na minutę, o ile dobrze pamiętam to Dzidziol ma długość 2,21cm, bo na zdjęciu nawet tego nie ma, ale na ekranie widziałam. Wyniki wszystkie dobre. Kartę ciąży mam. W poniedziałek jadę pobrać krew na test pappa i się umówimy na prenatalne. A! I takie ciemno różowe czy ciemno żółte w śluzie może być przy zaparciach, dał mi profilaktycznie Duphaston i Luteinę i preparat na zaparcia i wzdęcia - LAXIMAMA - to takie saszetki. Wypróbuję
panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
Lila, super, że u Twojego dzidzia też wszystko w porządku :-) Ja miałam usg dopochwowe, było widać bardzo dobrze. Ciekawa jestem, czy genetyczne będę miała też dopochwowe czy już przez brzuch. Po nowym roku też będę robiła test pappa.
Lila
Migotka, to mnie pocieszyłaś Już myślałam, że może coś nie halo. A wiesz, że ja chciałam za jednym razem tą krew na test pappa i usg prenatalne to mi powiedzieli we Wrocławiu ( dzwoniłam tam, żeby się umówić), że krew pobierają między 10-11 tygodniem, a usg robią między 11-12. Dziwnie jakoś, mój gin nic mi takiego nie mówił. Mówiłam im, że ja z Jawora to mam jakieś 70 km do Wrocławia, no ale jak trzeba tak, to trzeba :/
panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
Kurcze, pierwsze słyszę, że krew między 10 a 11. Ja będę miała usg w 13tyg3dniu i mam przyjść już z wynikami pappa na to usg.
reklama
Kamcia2810
Pani dietetyczko ta ankieta jest źle zrobiona bo jeśli w pytaniu nr 14 ktoś zaznaczy odpowiedź " NIE" to automatycznie nie powinno być dalszych pytań bo skoro ktoś nie wie co to jest żywność funkcjonalna to jak można odpowiadać dalej ? Na przedsiębiorczości za tak zrobioną ankietę byłaby dwója.Bardzo proszę przyszłe mamy o wypełnienie anonimowej ankiety dotyczącej stanu wiedzy kobiet w ciąży na temat żywności funkcjonalnej poniższa ankieta ma formę testu dzięki czemu będziecie Panie mogły sprawdzić co wiecie na temat tej nowej żywności jak również dowiedzieć się czegoś nowego w tym temacie
Zapraszam i dziękuję za każdą udzieloną odpowiedź
link:
http://www.survio.com/survey/d/A8P9P2V9I2U9T6K7K