reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

No i waze już 54,5 kg

A ja w ogole chcialabym wiedziec, ile obecnie waze!!! Startowalam z wagi 47 kg... O odkad "padly" nam baterie w wadze lazienkowej, nie mam pojecia, ile waze !!! :szok::confused: Ostatni raz, kiedy sie wazylam, waga nadal byl 47 kg... Ale to bylo dooobry miesiac temu...

U nas nie ma wizyt lekarskich ( cala Dania, "cudo" po prostu! ) :-( :(, a na jedynej ( do tej pory wizycie u poloznej ), ta nawet sie slowem o wadze nie zajaknela... A jedynie wcisnela kilka broszurek do reki :/

Ciekawe, ciekawe... Jak sie wreszcie dowiem, to napisze, ile z 47kg poszlo mi w gore...

Norma jest niby do 2.5 niektóre zrodla podają ze do 3. Zależy też od wielkości płodu. Ja miałam 2.6 a dzidzi miało 67.1

W Danii przyjmuje sie 3,5 i dzieci sie zdrowe rodza... Wiec zakladam, ze "3" w Polsce, to tak troche na wyrost, zeby miec nieco zapasu...

U mnie na wizycie ostatnio okazało się ze mam infekcje, w sb wzielam ostatnia tabletke a znowu czuje, ze mam infekcje:((

Mnie infekcje "odwiedzaja" nader czesto, co prawda stosuje Brentan w kremie ( odpowiednik gyno-femidazolu ), a na infekcje "wewnetrzne" swietny jest Iladian direkt plus.

reklama
A ja w ogole chcialabym wiedziec, ile obecnie waze!!! Startowalam z wagi 47 kg... O odkad "padly" nam baterie w wadze lazienkowej, nie mam pojecia, ile waze !!! :szok::confused: Ostatni raz, kiedy sie wazylam, waga nadal byl 47 kg... Ale to bylo dooobry miesiac temu...

U nas nie ma wizyt lekarskich ( cala Dania, "cudo" po prostu! ) :-( :(, a na jedynej ( do tej pory wizycie u poloznej ), ta nawet sie slowem o wadze nie zajaknela... A jedynie wcisnela kilka broszurek do reki :/

Ciekawe, ciekawe... Jak sie wreszcie dowiem, to napisze, ile z 47kg poszlo mi w gore...

W Danii przyjmuje sie 3,5 i dzieci sie zdrowe rodza... Wiec zakladam, ze "3" w Polsce, to tak troche na wyrost, zeby miec nieco zapasu...

Mnie infekcje "odwiedzaja" nader czesto, co prawda stosuje Brentan w kremie ( odpowiednik gyno-femidazolu ), a na infekcje "wewnetrzne" swietny jest Iladian direkt plus.
Niestety illadian mnie uczulil, od razu mnie zaczelo piec i swędzieć:(((( A myślicie że można kore debu uzywac?

Szybko to połowkowe. Ja się nie długo umowie i myślę tak na początku marca tak 21-22 tc żeby lepiej było widać

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

reklama
patuska, u mnie to będzie 19 tydzień. Pan dr powiedział, że lepiej teraz, bo jakby było coś nie tak to jest czas, żeby działać. Mam do niego zaufanie. A echo serca i tak się robi oddzielnie.
Doris,po niedzieli.

Do góry