reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Dziewczęta
Gratuluję udanych wizyt!!!! Rosną tez nasze dzidziole! :-) ja już nie mogę się doczekać mojego poniedziałkowego usg
Ewelinka, łożysko jeszcze sie podniesie zobaczysz. A na zdjęciu jak na moje oko widać siusiorka :-)

reklama
Msdziolka, malinka super, ze ok. Cieszymy sie. I &&&& za łożysko, aby sie posłuchało i grzeczne było. A do Warszawy dlatego, ze tylko w poradni hematologicznej dla ciężarnych w Warszawie robią niektore badania krwi. Nie ma nakazu, moge ich nie robic, jednak zawsze to bedzie lepsza diagnostyka i możliwość iterwencji. Co do szpitala, poporstu mysle poważne o tym w Warszawie, z racji tego, ze tam juz leżałam na patolgii i rodziłam. Znam szpital, lekarzy. Wiem, ze opieka jest super. A do tego w nim właśnie pracują głowni lekarze, specjalizujący sie w ciążach konfliktowych, robiący transfuzje diplodoki w razie co. Na chwile obecna nic mi nie wiadomo o Gdańsku. Bede jutro na wizycie to sie dopytam. nie mam jeszcze lekarza na NFZ, chciałabym wybrać kogos kto wie jakie badania mi zlecać, bedzie wystawiał mi skierowania na nie i chciał prowadzić ciaze konfliktowa. Prywatnego mam, ale on mi skierowań nie wystawi. A koszt jest spory. W Warszawie jest specjalna poradnia przyspitalna dla takich ciąż. Wiec dlatego mysle, ze jak juz i tak bede jeździła do instytutu hematologii to od razu moge i tam sie zapisać.

Dziewczyny, do 20 tyg nie można powiedzieć że lozysko jest przodujące! Do tego czasu unosi się wraz z macicą. Wiem bo sprawdzałam, pytałam, od pierwszego usg u mnie też za nisko, ale na te chwile spokojnie - tylko do obserwacji, nic jeszcze nie jest przesadzone.
Nie zamartwiaj my się na zapas

No właśnie Kasiulka też mi się tak wydaje. Poza tym byłam wczoraj na wizycie i Pani ma naprawdę dobry sprzęt i powiedziala, że określenie płci w 12-13 tyg to wróżenie z fusów i dopiero ok 15-16 tyg można okreslic

reklama
Hej dziewczyny właśnie wracamy z wizyty;)) Wszystko ok ;) mamy dziewczynkę jak to Pani doktor powiedziała na bank;) A oto nasza Sara ;)))))

Załączniki

• 1452842931153.jpg
    1452842931153.jpg
    38,8 KB · Wyświetleń: 73
Do góry