reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Dziewczęta
Gratuluję udanych wizyt!!!! Rosną tez nasze dzidziole! :-) ja już nie mogę się doczekać mojego poniedziałkowego usg
Ewelinka, łożysko jeszcze sie podniesie zobaczysz. A na zdjęciu jak na moje oko widać siusiorka :-)

reklama
Msdziolka, malinka super, ze ok. Cieszymy sie. I &&&& za łożysko, aby sie posłuchało i grzeczne było. A do Warszawy dlatego, ze tylko w poradni hematologicznej dla ciężarnych w Warszawie robią niektore badania krwi. Nie ma nakazu, moge ich nie robic, jednak zawsze to bedzie lepsza diagnostyka i możliwość iterwencji. Co do szpitala, poporstu mysle poważne o tym w Warszawie, z racji tego, ze tam juz leżałam na patolgii i rodziłam. Znam szpital, lekarzy. Wiem, ze opieka jest super. A do tego w nim właśnie pracują głowni lekarze, specjalizujący sie w ciążach konfliktowych, robiący transfuzje diplodoki w razie co. Na chwile obecna nic mi nie wiadomo o Gdańsku. Bede jutro na wizycie to sie dopytam. nie mam jeszcze lekarza na NFZ, chciałabym wybrać kogos kto wie jakie badania mi zlecać, bedzie wystawiał mi skierowania na nie i chciał prowadzić ciaze konfliktowa. Prywatnego mam, ale on mi skierowań nie wystawi. A koszt jest spory. W Warszawie jest specjalna poradnia przyspitalna dla takich ciąż. Wiec dlatego mysle, ze jak juz i tak bede jeździła do instytutu hematologii to od razu moge i tam sie zapisać.

Dziewczyny, do 20 tyg nie można powiedzieć że lozysko jest przodujące! Do tego czasu unosi się wraz z macicą. Wiem bo sprawdzałam, pytałam, od pierwszego usg u mnie też za nisko, ale na te chwile spokojnie - tylko do obserwacji, nic jeszcze nie jest przesadzone.
Nie zamartwiaj my się na zapas

No właśnie Kasiulka też mi się tak wydaje. Poza tym byłam wczoraj na wizycie i Pani ma naprawdę dobry sprzęt i powiedziala, że określenie płci w 12-13 tyg to wróżenie z fusów i dopiero ok 15-16 tyg można okreslic

reklama
Hej dziewczyny właśnie wracamy z wizyty;)) Wszystko ok ;) mamy dziewczynkę jak to Pani doktor powiedziała na bank;) A oto nasza Sara ;)))))

Załączniki

• 1452842931153.jpg
    1452842931153.jpg
    38,8 KB · Wyświetleń: 75
Do góry