reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Znalazlam takie info
Obecnie PTD zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą (wcześniej wykonywano 2-punktowy). Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:

stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)

Mój gin mówił ze norma dla kobiet w ciąży jest do 153 po 2 godz

eiktkw7i1lgslap3.png

Ja już po wizycie. Mały waży 1228 g, stan wód w normie, ale za to chyba z wrażenia ciśnienie moje 158/100 :realmad: i do kontroli....Teraz muszę kontrolować ciśnienie a w razie co, będę brała leki. Jutro po porannym mierzeniu ciśnienia mam zadzwonić do swojej gin. i wtedy postanowi co dalej. Zostaje Filip więc powoli zakupowe szaleństwo czas zacząć :biggrin2:

Ja już po wizycie. Mały waży 1228 g, stan wód w normie, ale za to chyba z wrażenia ciśnienie moje 158/100 :realmad: i do kontroli....Teraz muszę kontrolować ciśnienie a w razie co, będę brała leki. Jutro po porannym mierzeniu ciśnienia mam zadzwonić do swojej gin. i wtedy postanowi co dalej. Zostaje Filip więc powoli zakupowe szaleństwo czas zacząć :biggrin2:
Gratuluję[emoji5] jak fajnie waży [emoji16]

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Super, gratullacje!!!!!
N ciekawe ile mój Maluch waży. Jutro mam wizytę na godz. 12 (miałam miedz we wtorek ale przełożona). Ostatnio w szpitalu ważył 840 g ale to było 4 kwietnia. Może już kilogram waży. Zobaczymy, bo ja nie rodzę dużych dzieci

reklama
Super, gratullacje!!!!!
N ciekawe ile mój Maluch waży. Jutro mam wizytę na godz. 12 (miałam miedz we wtorek ale przełożona). Ostatnio w szpitalu ważył 840 g ale to było 4 kwietnia. Może już kilogram waży. Zobaczymy, bo ja nie rodzę dużych dzieci
Myślę że na pewno urósł, daj znać po wizycie. Moja córcia przy porodzie ważyła 3650 więc też nie była wielka i myślę, że tu będzie podobnie :)

Do góry