reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

20151214_182103.jpg
mój skarb ;-) rośnie jak na drożdżach bo wzrost na 8 tydzień i 5 dzień, serce pięknie bije, widziałam rączki i nozki. tylko szkoda że zrobił takie zbliżenie bo słabiej widać ;-)

Załączniki

• 20151214_182103.jpg
    20151214_182103.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 100
reklama
Iwonaimaja a dlaczego musisz przesuwna na wcześniej? Pytam bo mówią mi ze moje prenatalne Noe będą miały sensu bo będą będą 13t1d. Nie ma opcji na inny termin a Ty czemu przekladasz?
będzie 13t4d a jak dzidziuś będzie tak rosnąć to może być zbyt duży w piątek był 9t2d a dzisiaj 10t przesunęłam na 23 grudnia ale może być jeszcze za mały to wtedy będę miała 5 stycznia

spróbuje jeszcze zadzwonić do innej przychodni najgorsze że się rok kończy i limity się kończą w przychodniach do tego urlopy lekarzy na święta i jest problem z terminem

No właśnie i dlatego ja także powinnam mieć przed świętami ale niestety te limity i oblężenia są tak duze ze nie ma mnie gdzie wcisnąć. U mnie wg usg dzidzia jeszcze o 3 dni starsza więc pewnie bez sensu u mnie jechac na te badania bo będzie gdzieś 13t5d. dobrze ze u Ciebie się udało przelozyc:)

Dziewczynki a jakie te prenatalne badania się robi w tym czasie co my teraz jesteśmy? Jak one się nazywają? Niby mam fajną tą moją ginekolog ale ona mnie nie poinformowała nic o takich dodatkowych badaniach a sama zapomniałam spytać.

Kamejka między 11 a 13 tygodniem ciąży powinnaś się umówić na tzw USG genetyczne to znaczy takie, które pozwala wykryć niektóre z wad płodu, np zespół downa, wodogłowie i inne

reklama
Test papa jest z krwi i zlecają go zazwyczaj gdy są wskazania z tego usg, lub jakieś obciążenie w rodzinie. Na własną rękę też możesz zrobić.

Do góry