reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

ja na walentynki to może przygotuje koktail z krewetek na sałacie lodowej - mój mąz uwielbia owoce morza,a rzadko je przyrzadzam to mu wynagrodzę:-) a dzis idziemy na kolacje do restauracji meksykanskiej - stwierdziliśmy ze wWalentynki za duzy tłum wszedzie:happy:

Kasiad w zeszły piatek zrobiłam ten makaron z łososiem co podałas przepis od męża - PYCHOTKA!!! wszystkim bardzo smakowało - dzieki!!

mój mąz też uwielbia owoce morza...ale ja nie umiem przyrządzić dlatego od czasu do czasu idziemy to jakiejś chińskiej czy tajskiej :baffled: nie wiem jaka to jest:nerd:
...masz jakis fajny przepis rosmerta??

reklama
to przepis na te sałatke co zamierzam przygotowac- bardzo łatwa:tak:
Sałatka z krewetek

30 dkg krewetek
1/2 sałaty lodowej
1/4 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
szczypta papryki ostrej lub chili
sól, pieprz
cytryna

Etapy przygotowania:

1.Przygotowujemy sos : do majonezu bardzo powoli , ciągle mieszając ,wlewamy oliwę , dodajemy wyciśnięty czosnek oraz przyprawy. Papryki tyle aby sos był dość ostry. Możemy dodać ketchupu
2.Sałatę kroimy w cienkie paski i wkładamy do salaterki , następnie wrzucamy krewetki i lekko mieszamy. Dadajemy dość dużo wyciśniętej cytryny a następnie polewamy to zrobionym wcześniej sosem. Wszystkie składniki powinny być schłodzone.

a tu jeszcze jeden przepis - ale to ostre danie, więc trzeba lubić - my je uwielbiamy,a uzywam do tego też krewetki koktailowe (najczesciej mrozone)

Krewetki w maśle czosnkowym - ostre
50 dkg średnich lub dużych krewetek
4-6 ząbków czosnku
1 mała suszona papryczka Chili
2 łyżki oliwy
2 łyżki masła
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki posiekanej natki Pietruszki
sól, pieprz

Etapy przygotowania

1.Czosnek obrać, pokroić na plasterki. Chili drobno pokroić. Masło i oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić czosnek i Chili, przesmażyć.

2.Krewetki opłukać, obrać, osuszyć.

3.Następnie włożyć je na patelnie z czosnkiem i Chili, smażyć około 6 minut z obu stron. Przyprawić do smaku sola i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Podawać posypane natka pietruszki.

Podaję z pieczywem (bagietka)

u nas jutro kuchnia serwuje spagetii 0,5metrowe z sosem mięsno- pomidorowo - czosnkowym do tego sałata lodowa ze śmietaną a na deser serduszka wycięte z galaretki przekładane bitą śmietaną oblane czekoladą. do picia czerwone winko - no i po walentynkach:-)

idę robić galaretkę bo musi być cienka i sztywna na jutro.

ja dzis tez makaron z miesem mielonem pieczarkami cebula i sosem pomidorowym

reklama
Do góry