reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

reklama
miśka szybkowar się sprawdza?? Moi rodzice chcą pod choinkę dostać...
sprawdza się, duża oszczędność czasu i energii pewnie też, bo gotowanie o połowę albo nawet 2/3 krótsze, tak to dobry zakup i pomysł na prezent też, w tamtym roku kupiliśmy szybkowary dla rodziców moich i meżowych:tak:
kotlety z kurczęcych piersi, surówka z kapusty i ziemniaki:tak:

u mnie dziś klopsiki maleńkie duszone w tartej marchewce i pietruszce z ryżem.

Szymek wątróbki by nie tknął raz próbował i wypluł co rzadko mu się zdarza coś takiego zrobić.

Hubek spróbował watreóbke, ale przy drugim kawąłku wypluł, ale miałam dla niego klopsiki wiec glodny nie chodził

dzisiaj bombery z kurczakiem, cebulą, papryką, pieczarkami i serem

Moje dzieciaki też nie lubią wątróbki, ale i ja i mąż też, więc to akurat nas nie dziwi zbytnio:-p

U nas dzisiaj ogórkowa, kotlety z piersi, marchewka na gęsto z kukurydzą i ziemniaki:tak:

Rosmerta u Ciebie to zawsze takie urozmaicone i ciekawe te obiady, a ja mam wrażenie, że u nas ciągle to samo:sorry2: Zresztą ja ostatnio nie mam zupełnie weny na gotowanie, nie wiem co się ze mną dzieje:-( Ciasta nie upiekłam żadnego już od chyba dwóch miesięcy, co całkiem do mnie nie podobne:no: Muszę się wziąć w garść, bo w przyszły weekend urodziny mojego męża, a ja nie mam totalnie na nic pomysłu:confused:

reklama
na zupę z dyni mam przepis z gazety jakiejś: dynie podsmaza sie na masle zeby zmiekła, osobno gotuje sie marchewke i pietruszkę, potem wsyztsko razem zalewa sie woda i miksuje i doprawia gotując: imbirem, miodem, pieprzem, solą. Musze sprawdzić dokładnie w przepisie jak chcesz

Do góry