reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

reklama
Gosia jak przygotowujesz szpinak:confused: Bo mam mrożony i myślałam, żeby zrobić jutro na obiad może;-) Kiedyś jadłam ze śmietaną i czosnkiem i bardzo mi smakował:tak:
 
My dziś jedliśmy żurek z jajkiem i kiełbaską.

A szpinak chodzi za mną już od dłuższego czasu.
Kiedyś robiliśmy taki zmielony z mrożonki ze śmietanką, czosnkiem (duużo) i solą. Do tego dorzucało się jajko pokrojone w kostkę. I taki szpinak z jajkiem jedliśmy do ziemniaków. Ale dawno już nie robiłam takiej potrawy, bo teraz częściej Tomek przy kuchni stoi.
A jakiś czas temu wypatrzyliśmy carrefourowski też mrożony, ale nie jest to taka breja po rozmrożeniu, tylko większe kawałki. Tomek używa go do zapiekanek makaronowych ze szpinakiem lub do roladek mięsnych nadziewanych szpinakiem. Pycha :tak:
 
reklama
jeśli chodzi o szpinak to ja wole własnie ten w duzych kawałkach, liściach, nie tą breję taka mrożoną, i zawsze z czosnkiem i smietanka robimy, a pyszny jest też jak sie doda sera pleśniowego(np. lazur lub coś w tym stylu):tak:

u nas dziś zupa węgierska
 
Do góry