reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

wczoraj pomidorowa
dzis chyba kurcze pieczone;-)
edit : i szczawiowa tak mnie najszło

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki Gosia za przepis, kiedyś spróbuję, choć u nas jak makaron zostaje, to zaraz sobie ktoś go zawłaszcza i robi makaron smażony z jajkiem ;-)

U nas wczoraj była zapiekanka makaronowa z mięsem, cebulą, pomidorami i zapiekanym serem.
A dziś znów makaronowo: makaron ze szpinakiem i ziarnami sezamu.

Wczoraj były klopsy z mielonego drobiowego w sosie serowym, z ryżem,
a dzisiaj chyba zrobię racuchy z jabłkami :tak:

uwielbiam racuchy z jabłkami- choć każdy ma inny przepis- ale ja lubię każe.
dla jednych to placki z jabłkami a dra drugich racuchy to kładzione łyżką na głęboki olej jakby pączki z dłuuuuugimi wąsami i takie najbardziej lubię.
szkoda że moje chłopaki nie lubią takich słodkich rzeczy bo dla samej siebie to szkoda zachodu.

u mnie dziś gość dodatkowy na obiedzie więć szybko kurczak z woreczka mizeria i kartofelki.

uwielbiam racuchy z jabłkami- choć każdy ma inny przepis- ale ja lubię każe.

Ja też :tak: Ja czasem robią tak że krążki z jabłek obtaczam w cieście, czasem jabłka kroję w centymetrową kostkę i mieszam z ciastem, a czasem ścieram jabłka na tarce o największych oczkach, zalezy jakie mam jabłka i jaki nastrój ;-)

u mnie obiad u mamy nie przemęczam się :cool2:;-):-D zupa z fasolką szparagową

a z chęcią bym zjadła zapiekankę warzywną z sosem beszamelowym i serem :szok: chyba pójdę kupić składniki i zrobie ;-):tak:

a co to za zapiekanka Gosia? smacznie brzmi :tak:

u nas tez makaronowo dzisiaj , pesto z peczarkami serkami topionymi oraz kuczakiem tylko najpierw musze isc do sklepu a Zosi mi śpi :sorry2:

o dzieki Gosia :tak: mysle ze juz niebawem bede miala piekarnik to sobie zrobie :sorry2:

a u nas dzisiaj chyba śląskie z sosikiem i mięskiem

reklama
Do góry