reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

reklama
Asionek 31 ale ja nie mam chaszczy to nie te czasy;-)

przeciez nie pisalam o tobie :)
zapytalas to napisalam po co sie goli do CC ;-)
co do czasow to byc sie zdziwila ile kobiet ma tam busz :-D

Jak i m dzieci z głodu płakały to butla z glukozą zamiast mleka hehehehe
Nie wiem jakie zwyczaje panują u Ciebie w szpitalu ale u mnie nie pozwalali używać swoich butelek. Musiały być ichnie jednorazowe, sterylne, takie z gotowym mlekiem i smoczek też jednorazowy zwykły opakowany fabrycznie.

to jeszce gdzies daja glukoze do picia ??
u nas chyba swoje , bo na liscie jest butla jak sie cycem karmic nie chce ... ja chce , ale nie wiem jak bedzie i wole swoje zabrac

Niestety trzeba się przygotować na bóli to okropny ; / Mi bardzo pomagało chodzenie w trakcie skurczy- rada mojej mamy. Ponoć też przyśpiesza rozwarcie. Bez tego bym chyba umarła.

przeciez nie pisalam o tobie :)
zapytalas to napisalam po co sie goli do CC ;-)
co do czasow to byc sie zdziwila ile kobiet ma tam busz :-D

to jeszce gdzies daja glukoze do picia ??
u nas chyba swoje , bo na liscie jest butla jak sie cycem karmic nie chce ... ja chce , ale nie wiem jak bedzie i wole swoje zabrac
Niestety dają glukozę, na własne oczy widziałam . Widzisz, z tymi butelkami co kraj to obyczaj u nas chyba boja się zarazków bo nie ma gdzie i jak sterylizować butelek.

mi pomagał taniec do muzyki z komórki. Teraz weźmiemy mini laptopa to se będę mogła jakieś teledyski na youtube pooglądać ;). A tak serio to leżenie przy bólu jest dla mnie najgorsze jak mnie przed okresem brzuch bolał to robiłam kilometry chodząc po pokojach.

Niestety trzeba się przygotować na bóli to okropny ; / Mi bardzo pomagało chodzenie w trakcie skurczy- rada mojej mamy. Ponoć też przyśpiesza rozwarcie. Bez tego bym chyba umarła.

kazdy ma inny prog bolu :) a chodzenie racja zalecaja wszedzie

Niestety dają glukozę, na własne oczy widziałam . Widzisz, z tymi butelkami co kraj to obyczaj u nas chyba boja się zarazków bo nie ma gdzie i jak sterylizować butelek.

mi pomagał taniec do muzyki z komórki. Teraz weźmiemy mini laptopa to se będę mogła jakieś teledyski na youtube pooglądać ;). A tak serio to leżenie przy bólu jest dla mnie najgorsze jak mnie przed okresem brzuch bolał to robiłam kilometry chodząc po pokojach.

zapytam sie poloznej co z tymi butelkami :)
dobry pomysl z yutub hehe
ja w czasie okresu to lezalam zwinieta w klebek , miarowe oddechy i tylko tak dawalam rade bez ruchu jak zwloki lezac zwinieta w klebek :/

a ja się ostatnio dowiedziałam, ze u mnie w szpitalu do porodu dają gaz rozweselający :) ciekawe czy wszystkim czy tylko wybrańcom :)

reklama
Do góry