reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

reklama
Gratulacje dla wszystkich maluchow:)))
A u nas Maja ma ochote juz sie poszczac jestem przerazona :no: Jak widze jak stoi przy lozku i oglada sie na okolo czego by sie zlapac i zrobic kroczek to mam juz dosc na sama mysl ze ona zacznie tak szybko chodzic.
Dzis zlapala sie chodzika stanela i pchala go idac za nim, naszczescie maz ja asekurowal.

W imieniu Karolinki dziękuję za wszystkie gratulacje! :-)

Magdaleona gratulacje dla Oliwki :tak: moja jak zobaczy jakieś kabelki to też spida dostaje że szok :szok: :-D :laugh2: A z tym stawaniem to na pewno masz rację, mnie mama sadzała za wcześnie i też mam wadę kręgosłupa. Ale wiesz pewnie jak to ciężko :eek: tak super widzieć że sama stoi, często bawi się klęcząc i nie wiem czy tego też muszę jej zabraniać, chyba będę musiała bo kręgosłup to poważna sprawa.
A łóżeczko już dawno mam opuszczone prawie do samego dołu, zapewne chodzi CI o to żeby właśnie obniżyć o jeszcze jeden szczebel :confused:

Margarett byłaś blisko, Karolcia zapragnęła zdobyć Sudocrem nie oliwkę :-D leżał obok i to na niego cały czas patrzyła :-D

Woloszki gratulacje dla Majeczki :tak: pewnie szybciutko będzie chodziła, w każdym razie dąży do tego z całych sił, niestety nie powstrzymasz tego :no: Może będzie pierwszym dzieckiem na kwietniówkach które postawi samo pierwsze kroczki, bo chyba jeszcze żadne tego nie zrobiło, chyba że coś przeoczyłam :confused:

Gratulujemy postępów wszytskim Bobaskom!!!!!
I u nas w koncu ruszyło, Antek zaczął raczkować, jeszcze nie zawsze mu to wychodzi ale powoli, powoli.... chyba jako ostatni ze wszyskich dzieci :-D :-D :-D podłapał tez wstawanie, tylko jak ma cos w zasięgu oka to sie podpiera i próbuje wstać :-) :-) :-)

Jeżeli za pierwsze kroczki można uważać chodzenie dookoła wszystkich boczków w łóżeczku - to Oliwka ma to juz za sobą. Wstaje z jednej strony a potem trzyma się jedną rączką boczku i dawaj raz jedna nóżka raz druga i już jest na drugim końcu łóżeczka i ciągnie misie z karuzelki. Czasami boję cię że wyrwie całą karuzelkę i chyba zaraz będę musiała ją zdemontować z łóżeczka :(

Magdaleona u nas tez jest takie chodzenie. I jak pisalam wczesniej to ona chce juz sie poscic i zlapac sie stolika ktory jest np naprzeciwko jej.
Dzis stanela moze na dwie sekundki albo i dluzej bez trzymanki (ja bylam zszokowana a ona zaskoczona :-D )

Tak, tak stanie bez trzymanki tez jest uskuteczniane - zwlaszcza na pokaz jak ktos jest w pokoju to sie popisue, i 10 sek tak sie giba utrzymujac rownowage

reklama
Woloszki, Magdaleona ale super:tak: Fajnie to musi wyglądać, nie mogę się doczekać jak Karolcia tak będzie robić :-) A macie obniżone łóżeczka do samego dołu? Dziś mój mąż obniżył i trochę jestem zła, bo to jeszcze za wcześnie a Karolcia teraz tak nisko jest :baffled:

Do góry