reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

reklama
Joaśka Karolcia też jest raczej chudziutka ale jeszcze nie kupilam jej nocniczka więc nie wiem jakby to u nie wyglądało :-D Jeszcze dobrze nie siedzi więc nocnik na razie nie ma sensu.

Idzia rehabilitant powiedział że jak zacznie stawać to mamy jej jeszcze nie pozwalać, a klęczenie to też coś w tym rodzaju. Ja tego nie rozumiem bo też uważam że jak dziecko samo coś robi to już jest na to gotowe. Za to raczkuje już na całego i już dosyć szybko potrafi się przemieścić, słodko to wygląda i ten odgłos stawianych łapek :-D Kamilka też na pewno wkrótce załapie, wystarczy że raz jej się uda i już :laugh2: .

Czarownica doczekasz się, teraz przynajmniej możesz Zosię zostawić w jednym miejscu i wiesz że szybko się raczej nie przemieści, chyba że pełzając.

iza skoro rehabilitant tak mowi a do tej pory go sluchaliscie to moze tez powinniescie i teraz go sluchac ...

no a mala przed chwila sama usiadla z pozycji na czworaka :)

Gratujuję nowych umiejętności wszystkim dzieciaczkom! A Oliwka już raczkuje - zwłaszcza jak widzi modem i kabelki na podłodze to w pare sekund już je liże! A co do pozwalania dziecku, to jak rehabilitant tak mówi to może posłuchaj, bo to nie chodzi o to co dziecko umie i na co jest gotowe ale co potem stanie się z jego kosteczkami czy kręgosłupem... ja zaczęłam chodzić jak miałam 8 miesięcy i mam strasznie słaby kręgosłup, zresztą mam niezłą wadę :( może lepiej popilnować dziecko, jeden miesiąc a może to zaprocentuje na lata

KAROLINKA DZIŚ PIERSZY RAZ SAMA STANĘŁA W ŁÓŻECZKU! Normalnie stasznie się cieszę, spała, obudziła się i zaczęła kombinować, ja obserwowałam ją z drugiego pokoju, widząc co się święci wzięłam aparat:

Iza GRATULACJE DLA KAROLCI!!! No to teraz czeka Cię opuszczanie dna łóżeczka, bo zaraz mała wykombinuje jak się wychylić...

reklama
Do góry