reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

Maarta jaki kubeczek dawałaś małemu:confused: Nie rozlewał:confused:
Karolinka nawet raz pociągnęła z niekapka, muszę się uzbroić w cierpliwość i spóbować nauczyć ją z niego pić. A co dawałaś małemu do picia?
Słyszałam że żeby dziecko nauczyło się pić z niekapka najpierw trzeba zrobić z niego kapek czyli wyjąć tą uszczelke i wtedy dziecko załapie, a potem można ją założyć spowrotem, pisało to chyba w jakiejś gazetce dla mam.

reklama
Iza na poprzedniej stronie dalam ci namiar na kubek.Z aventu mozna wyjac uszczelke ale wtedy leje sie jak z kranu wiec co to za niekapek...??/ a ten co testowalam to ma smoczek jak butla i ma zastawki ale ciagnie sie jak z niekapka i niekapka:-)

Jaka uszczelke?? Mam avent, ale nie zauwazylam tam nic takiego ;-)
Wkladam albo ustnik od niekapka, albo smoka i z niczego mi nie leci :-)

Buba sorki ale jakos nie widziałam wcześniej Twojego posta :no: nie wiem czemu, dzięki za rady. ALe zastanawiam się czy podobnego efektu nie byłoby gdybym na kubek niekapek dała smoczek z Aventu :confused:
A o jakim problemie cyca mówisz, może o odstawieniu? Ja Karolci jeszcze nie chce odstawiać, chce ją na razie karmić.

Testowałam taki smoczek ale Antek sie nie nabrał, wypluwał jak tylko czuł silikon, podawałam tez i swoje mleko i nic, Iza może Karolinka bedzie piła, możesz sprobowac.
Uczyłam go pic z kubka powoli w formie zabawy, na poczatku rozlewał picie, traktował ustnik jak gryzak, bawił sie nim, wyciagnelam uszczelkę bo Antek (jak pisałam wczesniej) nie chcial ssać nic innego oprócz piersi, każda proba picia kończyła sie tym że musiałam go przebierać bo był cały mokry:-) . powoli sie przekonał i teraz pije z niekapka bez uszczelki.

Iza kochana ,problem cyca czyli ze dzidzia nie zabardzo chce pic z butli czy z kubeczka a nie zeby ja odstawic ;-) za skrotowo tam napisalam.
Pewnie ze mozesz z Aventem tak zrobic,ale niewiem czy awent ma smoczki niekapki..??Ale nawet jesli nie to zwykly tez daje rade :-)
Priscilla na spodzie ustnika taki przezroczysty krazek.Trzeba go sciagac albo odchylac przy myciu ;-)

Buba dziękuję Ci bardzo, nie zajarzyłam :-D szczerze mówiąc juz próbowałam ze smoczkiem i też nie za bardzo chciala pić, ale to było dawno.
Maarta Karolcia też własnie gryzie ten ustnik :-D, mówisz że było to kosztem przebierania Małego? Ale w końcu załapał, brawo dla Niego!

Maarta jeszcze zapomniałam napisać ze podziwiam Cię za cierpliwość, też muszę się w nią uzbroić, a do picia to chyba mu wodę dawałaś? Bo chyba z praniem byś nie nadążyła.

reklama
Iza nawet podczas zabawy takim kubkiem wleci Małej do buzi pare kropel picia, dobre i to, podpowiem Ci ze mojemu na poczatku posmakowała bardziej woda z miodem a pozniej dopiero soczki. Powodzenia!

Do góry