reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

Jagoda wytrzymała dzisiaj kilkanaście minut na czworaka. Pierwszy raz. Potem oczywiście zrobiła żabę.
Odkryła też, że najłatwiej jej się podnosi ciągnąc za moje włosy, bo sama jeszcze nie potrafi.

reklama
A Viki smiga jak burza, ale tlyko jak zobaczy cos ciekawego, jak wolam ja albo pokazuje zabawke to nie ruszy sie z miejsca, a jak zobaczy jakis kabe, to ciezko ja zlapac :-)

Joaśka bedziesz musiała perukę sobie sprawić bo jak Jagódka Ci powyciąga włosy to nie bedzie miałą za co się złapać!
A tak na marginesie to dzieci łąpią sie za co popadnie, mąż nauczył sie ze nie bierze Antka na rece jak jest bez koszulki bo synus już nie raz zrobił darmową depilację klatki!!! :-):-):-)

Wasze dzieci tez sa takie niedotykalskie?? :-) Viki nie da sie wziac przodem do siebie, zaraz sie wykreca w druga strone. Jak sie do niej chce przytulic, to reke odpycha moja glowe i to z taka sila, ze malo karku nie wykreci. O daniu buziaka juz nie wspomne :-)

Włosów mi natura nie poskąpiła. Jak wyrwie połowę, to i tak dużo zostanie.

Jagoda tak jak Antek robi depilację, ale mojemu tacie :)

U nas Jagoda się czasami odpycha, ale tylko wtedy gdy chce coś obserwować. Przeszkadzamy jej w oglądaniu świata i tyle.
A buziaka, jak już pisałam uwielbia, szczególnie z języczkiem. Nieźle się musimy namęczyć, żeby jednak nam tego języka nie wpychała.

mój uwielbia buziaki, jest taki rozkoszny, sam daje buzi!! Natomiast nie przepada być na rekach przodem do mnie, ale myśle ze to raczej chodzi o chęć obserwowania świata, po prostu lubi wszystko widzieć ciekawski!

No to Victorek to chyba synus mamusi bo uwielbia na raczkach sie przytulac sam daje glowe bokiem i kladzie mi na ramieniu a rekoma obejmuje.A buziaki tez lubi.Ostatnio tacie tak zrobil i stary mial radoche.

Ja tez marzylam, ze bede miec slodziutka dziewczynke, ktora bedzie sie wtulac w mamusie, ktorej bede mogla dac buziaka, czy poglaskac, a tu nic z tego - moje dziecko od razu mnie odpycha :-D

Priscilla taki okres nasze dzieci maja.Moj tez teraz z przytulaniem to tak dawkuje a jeszcze pare dni temu byl wielka przylepa...ale ponoc to mija :-)

reklama
gratuluje wszelkich postepow :)
moja mala od baaardzo dawna nie lubi byc noszona przodem do kogos - ona musi widziec swiat :) przytulic tez sie nie da - no chyba ze akurat jest spiaca :)

Do góry