reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

Pierwsze slysze ze dziecko musi najpierw siedziec zeby raczkowac:(
Nasza znajoma rechabilitantka mowilam nam ze nie zmuszac do siedzenia a bardzo dobrze jest jak dziecko raczkuje i zeby raczkowalo conajmniej 2 miesiace. Wtedy polkole mozgowe rozwijaja sie rownomiernie, jest to jedyna czynnosc ktora wplywa na obydwie polkole w takim samym stopniu. Mowila ze duzy procent dzieci z Adhd to dzieci ktore nie raczkowaly:)))) Nasz Maks nie raczkowal wogole ale nie wyglada na takiego z Adha:)))
No i jeszcze jedno nie pozwalac dzieku jak siedzi zeby "chodzilo" na pupie, przesuwalo sie, ale nie dopytalam sie dlaczego.

reklama
Ja tez slyszałam, że dzieci powinny raczkować, ale ja słyszałam, zę to ma ogromny wplyw na pozniejszą nauke, podobno są problemy z dysortografią i dyslekcją, oby Maksio nie miał nic z tych rzeczy!
A Natalka podnosi pupkę i czasami nawet na wyprostowanych nóżkach sie podniesie i nawet powoli jedną rączkę do przodu wysuwa, ale potem "bach" na brzuszek :-D

Mam nadzieje ze nie bedzie mial problemow:)) jak narazie bardzo szybko potrafi sie nauczyc wierszyka lub piosenki az mnie zadziwia:))))
No a Maja od jakiegos czasu a juz od wczoraj wychodzi jej to super, gdy podejdzie do lozka lub do czegos wysokiego to sie podnosi i wstaje na wyprostowanych nogach, boje sie zeby sobie krzywdy nie zrobila ona jest taka malutka:))))

BUBA szkoda gadac to bedzie diablica na chwile jej samej nie moge zostawic :))) Dzis posadzilam ja w domu w wozku bo juz nie mielismy na nia pomyslu patrze a ona sie odwrocila na brzuszek i hops do gory. Zdjecie ponizej.
Z Maksem mialam luz grzeczny byl jak aniolek. A Majka jak tylko zobaczy jakis kabel pilota lub cos innego zakazanego to juz pedu i w nogi:)))

Woloszki oby Maksiu nie miał żadnych problemów! Wow niezła jest Majeczka!!! Gratulacje dla niej, Karolcia w wózku się odwraca ale takich wyczynów nie robi!
A co do raczkowania to nie wiem jak powinno być, napisałam tylko co powiedziała lekarka. Ja podejrzewam że gdyby Karolcia miała taki luz jak wcześniej jak np. cały dzień spędzała na łóżku na brzuszku mając 4 miesiące "wskakiwała na kolanka" to pewnie by juz raczkowała ;-) a tak troszkę ją wyhamowaliśmy, ale na wszystko przyjdzie czas :tak:

Witam was dziewczynki.Widze że wasze dzieciaczki coraz bardziej się rozraczkowały.Moja niunia od wczoraj zaczeła się przekręcać na brzuszek z plecków.I co jeszcze najważniejsze woła sobie od wczoraj TATA a myślałam że pierwszym słowem będzie mama a tu niespodzianka woli tate od mamy.A i Dominisia zaczeła siadać ale jeszcze sie chwieje na boczki.Wygląda jak taki mały pijaczek się kolikający na boki.

Pozdrawiam was wszystkie całuski dla waszych bobasów ode mnie i Dominisi.

reklama
woloszki - niezłą masz artystkę :)
A Jagoda od soboty siedzi sama. Ale zdjęć jej nacykaliśmy, a jakie miny przy tym robiła. Bardzo jej się to podobało.
Jak pisałam - ja nie raczkowałam, a dosyć inteligentna jestem i z niczym nie miałam problemów

Do góry