reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co potrafią nasze dzieci?

pewnie załapie szybciej niż będzie siedział sam.Choć nie mówione
Dominika zawsze idzie ze mną do Wc i jakoś rezultatów nie ma
Ona usiądzie na nocnik posiedzi nawet z5minut ale i tak nic nie zrobi
tak samo jak Antoś
Albo zrobi jak wstanie i zrobi na podłogę

reklama
Victor dziś też pokazywał na gatki jak miał kupkę tak,że idziemy chyba w dobrym kierunku:yes:Może to przez to mycie pupy w wannie bo on uwielbia wodę.Od czasu odparzenia nie używam chusteczek bo jak wczoraj użyłam raz to pachwinki znów czerwone więc mamy wędrówki do łazienki.Pewnie to mu pasuje ale co tam ważne,że zaczyna kojarzyć.

widze ze nie tylko u nas zastoj nocnikowy :)
vici mam nadzieje ze u was sie to dalej rozwinie ...
woloszki ja tez myslalam zeby malej moze taka wkaldke na kibelek polozyc bo zawsze z zaciekawieniem oglada co ja tak siedze na wc :)

Łudzę się, że panie w żłobku mnie wyręczą i nauczą Jagodę załatwiać się do nocnika.
Albo może nie panie, ale inne dzieci.
Ja jej nie umiem ostatnio nawet zmusić, żeby usiadła.
9 m-cy juz skończyłam (niedawno), ale nauka nie poszła w las i nadal potrafię sikać do nocnika :-D;-)

9 m-cy juz skończyłam (niedawno), ale nauka nie poszła w las i nadal potrafię sikać do nocnika :-D;-)

Ja jak na razie nie zmuszam Dominiki do siadania na nocniczek,pewnie i na nią przyjdzie czas że zacznie sama chodzić na nocnik.
Mój kuzyn teraz skończy 3 latka a jak miał 2,5 jeszcze robił w pieluszkę.
A później sam od siebie zaczął wołać siusiu lub kupkę na nocnik
Widać Joaśka że jeszcze tej umiejętności nie zapomniałaś;-);-)

Ta a wyobraz sobie taka grupke jak kazdy zacznie wstawac i lazic z ta obsrana troszke pupa. Ta panika w oczach pan :-):-):-) U Maksia po kupci zawsze im myli pupcie, papieru nie uzywali. :-)

U nas dalej z kupkami to samo.Co do nakładek na wc to już upatrzyłam i w piątek po nią pojedziemy bo Victor też bardziej interesuje się ubikacją jak nocnikiem.A tą nakładkę razem z drabinką sobie upatrzyłam,myślałam że się nie zmieści ale to jest składane więc na bank będzie pasować:tak::tak:

reklama
Do góry