reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co potrafią nasze dzieci?

reklama
Zapomniałam napisać,że Victor sam już wstaje,tak bez podpórki ściany czy czegoś innego.Już długo tak sam wstaje ale cały czas zapominałam napisać.

Muszę się pochwalić, że mam bardzo porządną córkę;-). Bierze ręcznik papierowy albo różne szmatki i wyciera kurze:tak:.
Ostatnio u mojej mamy wzięła ściereczkę do wycierania naczyń i wyczyściła nią podłogę w pokoju:-). A wczoraj jak byliśmy w gościach dorwała ręcznik papierowy i czyściła nim szyby w witrynach:tak:.

Poza tym zaczęła im wymieniać oprogramowanie w kinie domowym ale nie dokończyła, bo przezornie wyłączyliśmy sprzęt - tak na wszelki wypadek, żebyśmy nie musieli potem odkupować:-D:-D

A wracając do sprzątania to zbiera najmniejsze paproszki i wrzuca do kosza albo daje mi do wrzucenia:-).
Na spacerze jest to pewien problem bo śmieci jest od groma i ja niekoniecznie bym chciała, żeby akurat ona sprzątała te wszystkie pety, kapsle, butelki plastikowe, papierki itp:baffled:

A, i jeszcze odnosi przedmioty na miejsce. Jak coś weźmie to pochodzi z tym jakiś czas i odnosi tam, skąd wzięła:tak: np. z powrotem do szafki kuchennej (w której zreszta nie wolno jej grzebać ale ona się średnio tym przejmuje:baffled:).
Szkoda tylko, że to nie dotyczy jej zabawek:no: i ja muszę te zabawki ciągle sprzątać sama:tak:.

reklama
asiun niezla porzadnicka rosnie z malej :) moze z czasem i o zabawki zacznie dbac ?

a nasza mala uwielbia rozsypywac swoje ksiazeczki po podlodze i chodzic po nich ... az mnie szlag trafia ... gdzie ona to wypatrzyla ???

Do góry