reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

reklama
Bardzo.
Jestem tego najlepszym przykładem. Ok 1,5 roczku udało mi sie wylizać lamkę po winie już pustą. Właściwie, to 3 lampki. I potem mnie znosiło. Ale podobno się oblizywałam i rodzice nie wiedzieli czemu. Dopiero jak sprzątali, po wizycie, to się zorientowali, czemu.

Papierosy też lubiałam. 2 carmeny (tak się to chyba pisze) zeżarłam.
Najpierw 1, a po kilku tygodniach drugiego. To chyba musiał mi smakować. A już były chowane przede mną. Ale chyba w końcu na dobre mi to wyszło, bo teraz papierosów nie znoszę.
Fuuuj!

Do wina mi zostały :)
Ale nie zamierzam z tym walczyć.

Za to trzeba będzie Jagody pod tym względem pilnować.

my malej nie pozwalamy sie bawic pilotami, telefonami i innymi tym podobnymi rzeczami, ale jak mala widzi ze biore pilota do reki to od razu biegnie na czworaka i siada przed telewizotem ... oczywiscie tylko na chwile bo po minucie juz nie jest zaintetresowana :) to chyba dobrze - po co mi kolejna kinomanka w domu ...

My na razie nie pozwalamy Jagodzie siedzieć przed TV.
Właściwie TV jest włączony na "jaka to melodia" i jakieś wiadomości.
A potem po kąpieli, jak Jagoda siedzi w innym pokoju, to czasami oglądamy fragment czegoś (nie wiem po co), tym bardziej, że nie siedzimy, tylko coś się robi.
Nawet mojego ulubionego W11 już nie oglądam :(

reklama
Victor zaczął sie interesować tv ale u mnie to najczęściej muzyka leci i wyłanczam obraz i tylko głos słychać i po sprawie.Bajek jeszcze mu nie puszczam bo uważam,że to na oczy szkodzi.Jeszcze się w życiu chłopak naogląda.

Do góry