reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co po stwierdzeniu pustego jaja?

reklama
Dziękuję.
Mogę zapytać ile czasu po krwawiłas? I kiedy dostałaś miesiączki po?
Każda z nas pewnie ten czas "po " przechodzi indywidualnie … u mnie plamienie trwało jakieś 5 -6 dni . Po 4 tyg miałam okres przez 5 dni ale mega słaby . Za to następny był mega mega obfity przez pierwsze 2 dni potem już lżej .
Trzymaj się ♥️

reklama
Cykl nieregularny, więc podaję kiedy bylo zapłodnienie - 24 grudnia lub 31 grudnia.
18 stycznia pęcherzyk niespełna 6mm- wtedy określił wiek ciąży na 5tydzień.
Dziś, dwa tyg później puste jajo.
Lekarz kazał przyjść w poniedziałek na kolejne usg potwierdzające, ale powiedział wprost , że nie ma nadziei, bo w tym tyg powinno już cokolwiek być, a nie ma żadnych struktur płodu, ani ciałka żółtego.
Dla formalności usg w poniedziałek.
Czego mam się spodziewać? Co się dzieje w momencie faktycznego potwierdzenia pustego jaja? Czy zawsze jest skierowanie do szpitala na zabieg ( o ile nie zacznę krwawić sama )? Jeśli tak, to kiedy jest skierowanie na zabieg? Ile czasu trwa hospitalizacja? Na co mam się przygotować?

U mnie lekarz w 8 tygodniu stwierdził, że noszę puste jajo płodowe. Powiedział żeby czekać na poronienie samoistne 10 dni, jak nie nastąpi to przyjść po skierowanie na łyżeczkowanie. Tak więc poroniłam po 9 dniach w domu, pojechałam do szpitala na drugi dzień zrobili mi zabieg łyżeczkowania. Zabieg był pod znieczuleniem ogólnym, trwał 10 minut, tego samego dnia wróciłam do domu

reklama
Do góry