reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co po macierzyńskiem?

reklama
U mnie już leci zaległy wypoczynkowy, który kończy się 28.11. Do końca grudnia biorę bieżący urlop a później pewnie wezmę 6 miesięcy wychowawczego. Mam nadzieję, że od wakacji lub września znajdzie się miejsce w żłobku a dla mnie w pracy /jest opcja, że mogę musieć przedłużyć wychowawczy - wtedy pewnie będę musiała poszukać innej pracy/.

mi właśnie dziś kończy się macierzyński, dobrałam jeszcze te dodatkowe 2 tygodnie a potem zaległy urlop i do pracy wracam od początku stycznia:no: czyli zostało mi tylko 1,5 m-ca z moją kruszyną:-(
z Emilka zostają dziadkowie (teściowie), boję się tej rozłąki straszliwie, ale urlop wychowawczy nie wchodzi w grę, bo kredyt trzeba spłacać...

ja też już na urlopie wypoczynkowym niestety.....i tak do końca grudnia. potem idę na 7 miesięcy na wychowawczy, po wychowawczym wykorzystam znów urlop wypoczynkowy i po wakacjach do pracy. Nie wiem jak to będzie, bo my pracujemy w systemie 12h zmianowym.
Mam jeszcze troche czasu więc pomyslę nad tym

to i ja napiszę - teraz leci mi już wypoczynkowy, od 13.12 idę na wychowawczy, mam nadzieję, że w wakacje a najpóźniej we wrześniu dostaniemy żłobek a ja wróce do pracy

cieszcie się dziewczyny, że w ogóle macie gdzie wracać, ja z końcem ciąży dostałam świadectwo pracy, urlop macierzyński przeleciał a już dziś byłam w Urzędzie Pracy żeby otrzymać zaszczytny status osoby bezrobotnej :-( z jednej strony fajnie - o ile fajnie być bezrobotnym - bo dłużej zostanę z małą, ale jak by nie było kasa dużo mniejsza no i potem trud znalezienia nowej pracy, a ja bym bardzo chciała szybko zajść w kolejną ciążę, chyba lipa wyjdzie z tego, no ale nie będę się martwić na zapas, może znajdzie się dla mnie ktoś łaskawy, kto przygarnie matkę polkę :-)

Kati83 a z kim zostaje Mateuszek? oby ten miesiąc powrotu do pracy dłużył Ci się niesamowicie, niech czas leci poooomaaaluuuutkuuuuu.
aneczka1526 trzymam kciuki za matkę polkę :-) - na pewno uda Ci się z pracą :tak:

martadelka no na początku mój mąż wybierze zaległy urlop potem ten urlop ojcowski, potem moja mama na zmiane z teściową. Tylko, ze Marcin będzie pracował od 11-19 a ja od 7.15-14.15 więc Mateuszek zostanie na 4-5 godzin max z babciami, ale i tak mi ciężko...:-(

reklama
ja dalej na macierzynskim, zresztą jeszcze dosc dlugo bo do 3 albo 5 stycznia, a później dodatkowe 6 tyg. macierzynskiego, potem zaległy urlop z tego roku i jeszce kilka dni z zeszłego wiec do pracy najwczesiej jakos w kwietniu

Do góry