reklama
Monika K-W
Fan(ka)
Moją malą podkarmialam wczoraj kaszka gryczana, ktora ugotowalam dla nas zamiast kartofelkow do kotlecika. Bardzo jej smakowalo nawet sie upominala, choc byla po swoim obiadku
szmina
mamusia Emilki i Filipka
a my podjadamy chlebek ryzowy-smakuje i ladnie sie rozpuszcza w buzcebyla tez salatka owocowa ze sloiczka i kawalek cytrynki na skosztowanie hehe minka byla jak nie wiem co
A u nas z nowosci:
zoltko - mniam, czy napenwo nie mozna dawac wiecej niz pol co drugi dzien?
gotowana dynia z jablkiem (domowej roboty) - mniam
zrobilam tez dynie z marchewka z kleikiem kukurydzinaym z odrobina masla, ale narazie tylko probowal. Samkowalo
a dajecie sie dzieciom "bawic" jedzeniem? bo ja czasem daje a M mnie goni.
Szminka a ten chlebek ryzowy to jaki?
Szukalam koktajli i nie znalazlam. jak zwykle , oni poprostu chowaja przedemna wszystko w sklepach
Monika a mala sie kaszka nie zakrztuszala?
zoltko - mniam, czy napenwo nie mozna dawac wiecej niz pol co drugi dzien?
gotowana dynia z jablkiem (domowej roboty) - mniam
zrobilam tez dynie z marchewka z kleikiem kukurydzinaym z odrobina masla, ale narazie tylko probowal. Samkowalo
a dajecie sie dzieciom "bawic" jedzeniem? bo ja czasem daje a M mnie goni.
Szminka a ten chlebek ryzowy to jaki?
Szukalam koktajli i nie znalazlam. jak zwykle , oni poprostu chowaja przedemna wszystko w sklepach
Monika a mala sie kaszka nie zakrztuszala?
Monika K-W
Fan(ka)
Niczko Ala sie nie zadławila bo wiesz ta kasza byla miekka bo ja lubie taka troche rozgotowana;-), a ostatnio dostala w łapke kawałek banana smakowaloNa tym zdjeciu to jej troche pomgalam bo jej z łapci wylatywał
ja dalam malemu rodrobniony widelcem banan ale mu nie smakowalo. W reke tez mu dalam i sie caly wymazal bo mu sei wlasnie slizgalo.
Tyle, ze jak on odgryzie kawalek od czegos - np. banana czy jablka to ja mu zabieram bo wlasnie nie wiem czy moze sie udlawic czy nie.
ale fakt nie pomyslalam, przeciez ta kasza jest drobna
Tyle, ze jak on odgryzie kawalek od czegos - np. banana czy jablka to ja mu zabieram bo wlasnie nie wiem czy moze sie udlawic czy nie.
ale fakt nie pomyslalam, przeciez ta kasza jest drobna
znalalzlam wiec wklejam:
Według opublikowanego w 2007 roku przez ekspertów schematu żywienia sztucznego niemowląt dziecko w wieku 8 miesięcy powinno jeść 5 razy w ciągu doby.
1x ok. 180 ml mleko następne z dodatkiem kaszki zbożowej glutanowej (6g na 100ml)
2x ok. 180 ml mleko następne z dodatkiem bezglutenowego kleiku (6g na 100 ml)
1x zupa ok. 200 ml zupa- przecier jarzynowy z ½ żółtka co drugi dzień i z gotowanym mięsem (10-15 g) lub rybą (1-2 razy w tygodniu)
1x kaszka na mleku następnym lub deser mleczno-owocowy, przecier owocowy lub sok – nie więcej niż 150 g.
Rozkład godzinowy posiłków zależy od rytmu dnia dziecka, wskazane jest zachowanie przerwy nocnej w karmieniu.
Konsystencja mięsa i jarzyn powinna stymulować żucie pokarmu. Najlepsze do picia dla niemowląt będą naturalne soki owocowe i warzywne (nie więcej niż 150 g) i oczywiście dobrej jakości woda niegazowana.
Według opublikowanego w 2007 roku przez ekspertów schematu żywienia sztucznego niemowląt dziecko w wieku 8 miesięcy powinno jeść 5 razy w ciągu doby.
1x ok. 180 ml mleko następne z dodatkiem kaszki zbożowej glutanowej (6g na 100ml)
2x ok. 180 ml mleko następne z dodatkiem bezglutenowego kleiku (6g na 100 ml)
1x zupa ok. 200 ml zupa- przecier jarzynowy z ½ żółtka co drugi dzień i z gotowanym mięsem (10-15 g) lub rybą (1-2 razy w tygodniu)
1x kaszka na mleku następnym lub deser mleczno-owocowy, przecier owocowy lub sok – nie więcej niż 150 g.
Rozkład godzinowy posiłków zależy od rytmu dnia dziecka, wskazane jest zachowanie przerwy nocnej w karmieniu.
Konsystencja mięsa i jarzyn powinna stymulować żucie pokarmu. Najlepsze do picia dla niemowląt będą naturalne soki owocowe i warzywne (nie więcej niż 150 g) i oczywiście dobrej jakości woda niegazowana.
reklama
dzisiaj maly wcinal biszkopty....zobaczymy czy beda skutki uboczne mam nadzieje ze nie
i z nowosci najbardziej smakowal mu krem tiramisu i rano polizal musztardy czeskiej - nie pogardzil
niczko ja mam zamiar w nastepna sobote dac pierwszy raz rybe ponoc najlepsza kargulena teraz musze ja upolowac w jakims sklepie
i z nowosci najbardziej smakowal mu krem tiramisu i rano polizal musztardy czeskiej - nie pogardzil
niczko ja mam zamiar w nastepna sobote dac pierwszy raz rybe ponoc najlepsza kargulena teraz musze ja upolowac w jakims sklepie
Podziel się: