reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Wybróbowałam sposób z podłogą i ..... DZIAŁA!!!!:-D:tak: Położyłam na podłogę kromeczkę chleba i mała przyszła wzięła ją i zaczęła jeść!! Połowę oczywiście rozniosła po całym mieszkaniu, ale ja tego nie sprzątałam i ona później to zjadła:-) Jeszcze nigdy nie zjadła całej kromeczki chleba:-p

reklama
Kasia2506 niezla metoda hihihihi wazne ze skutkuje
Anusia ja pamietam,z e tez malemu porpstu ktoregos dnia przetrzymalam bez cyca i musial sie przemoc. A probowalas sloiczki? zeby zobaczyc co jej smakuje? albo kaszki?

ja kupilam parowki wieprzowe morlinki, niby sa dla dzieci od 1roku, no ale.... smakowalo mu bardzo. sam sobie zjadl, nic mu nie kroilam, od tak dalam do rasi

Niczko,
tylko, że Alicja pomimo swoich 8 zębów nie chce gryźć, albo nie umie... Od razu się krztusi i boję się, żeby się nie zadławiła:-(

rozumiem, ale sloiczki przeciez maja konsystemncje papek. czy chodzi ci o to,z e ona je ale tylko papki a chcesz nauczyc ja gryzc?

a moze w tej zupoce jest cos co jej nie pasuje?
moj np. nie chcial jesc sloiczka gerbera ziemniak, koperek i kurczak (jakos tak). Zupy mix z wloszczyzna i co mialam po reka tez nie chcial jesc.

Zupy dla małej gotuje m, słoiczki odstawiliśmy już jakieś 2 miesiące temu, bo też za bardzo nie chciała jeść. Potem te sobie robione nawet chętnie zjadała a teraz znowu protestuje...

Nata też już zjada mandarynki, a wczoraj pierwszy raz zjadła truskawki:-D:-D:-D. W czerwcu zmiksowałyśmy je z mamą i zamroziłyśmy. Ale są slodziutkie, sama bym chętnie zdjadła:-p. Nata dostała popołudniu i w nocy na szczęście nic się nie działo, skóra też OK, wysypki brak, mam nadzieję, że nic już nie wyskoczy.
A dziś Nata spróbuje zupkę brokułowo - kalafiorową:-). Kupiłam mieszankę z Hortexu i ugotowałamz ziołami prowansalskimi, kurczakiem, marchwią i pietruszką - tez pychotka. Ciekawe, czy Naci zasmakuje...:cool2::-p

Anusia, my słoiczków nie dajemy dopiero od 2 tygodni, Natka je mniej moich zupek (bardziej kaloryczne???), ale z apetytem. Spróbuj nowe warzywa, może jakichś nie jadła jeszcze? Może buraczki, no nie wiem, albo może pojedyncze warzywa jej serwuj, żeby zobaczyć, czy coś jej nie smakuje, czy wcale nie będzie chciała takich jeść.

:-D:-D:-Dzabawne te wasze opowiesci o jedzeniu...zawsze jak czytam to mam rogala od ucha do ucha..:tak:
anusia nie mozesz odpuscic corci musi sie nauczyc gryzc,to jest potrzebne bo potem sa problemy z prelykiem n ie rozciaga sie czy cos takiego:tak:wiem bo kuzynka nawet do 2 latek jogurtow z kawalkami owocow nie dawala bo sie bala no i zrobil sie duzy problem...pomalutki i mala sie nauczy..a chrupki czy ciasteczka tez nie gryzie?
aneta chcialabys zeby Kuba na twoje "prosze" odp nie mamusiu dziekuje juz sie najadlem;-):-);-)moja kiwa glowka i mowi nie nie nie

reklama
aneta chcialabys zeby Kuba na twoje "prosze" odp nie mamusiu dziekuje juz sie najadlem;-):-);-)moja kiwa glowka i mowi nie nie nie
Bez przesady......ale sama widzisz ze mozna inaczej to zakomunikowac, piszesz ze Emilka kiwa glowka na "nie"......tez bym tak chciala, ale Kuba nie potrafi w taki cywilizowany sposob sie porozumiewac, albo nie chce tak dawac znac......tylko wywala wszystko z lyzeczki, albo miski :sorry2: Jak byl mlodszy to przynajmniej sie odsuwal, albo zaslanial buzie......

Do góry