reklama
niestety ja nie pomoge, nie znam sie. moze warto poszukac czegos w google. i mala uwaga. rozumiem, ze bardzo cie to niepokoi, ale sa tutaj wątki, gdzie mozna zadac pytanie w tym temacie np. dzieci, badania profilaktyczne... lub bardziej wlasciwy i jesli sie nie myle zalozony przez ciebie dawno temu "co nas niepokoi u naszych malenstw". nie potrzeba wiec zakladac nowych watkow o podobnej tematyce, bo uwierz mi, ze zagladamy do kazdego jak cos nowego sie pojawi. dzieki za zrozumienie i mam nadzieje, ze bez urazy.
ps. znalazlam co takiego:
http://www.kardiolo.pl/tetnodziecka.htm
ps. znalazlam co takiego:
http://www.kardiolo.pl/tetnodziecka.htm
Ostatnia edycja:
sandra, ale kto ci powiedzial, ze to za duzo? lekarz? bo jesli nie to moze udaj sie do pediatry, powiedz o swoich obawach i moze da ci skierowanie do specjalisty. w watku, ktory dzis zalozylas wkleilam ci link do strony, gdzie pisza o tetnie i z tego wynika, ze twoja corcia ma tętno w normie.
a ci lekarze to jacys durnowaci skoro nie dali ci skierowania do kardiologa. jesli stwierdzili, ze jest cos nie tak to powinni sami je dac. u mnie w poprzedniej przychodni jak tylko mialam jakies obawy to zaraz dawali skierowania, bo skoro matce cos podpada to trzeba sprawdzic. na twoim miejscu poszlabym do tych lekarzy i poprosila o skierowanie albo udalabym sie prywatnie. nie ma co sie denerwowac, moze mala miala jakis wysilek albo cos. a moze masz cisnieniomierz skads pozyczyc to sprobuj zmierzyc sama.
ja tez nie wiem jakie mamy cisnienie, ale chyba jakby cos bylo nie tak to moze kacper zachowywalby sie jakos slabo. no nie wiem czy mozna to jakos na podstawie obserwacji stwierdzic. najlepiej jakby tu sie wypowiedziala aletka
ja tez nie wiem jakie mamy cisnienie, ale chyba jakby cos bylo nie tak to moze kacper zachowywalby sie jakos slabo. no nie wiem czy mozna to jakos na podstawie obserwacji stwierdzic. najlepiej jakby tu sie wypowiedziala aletka
sandra5
Zaciekawiona BB
u nas to jest tak...np dzisiaj i wczoraj jak spała ma tak 100-110 czyli wygladałoby ze w normie jak byłysmy dzisiaj u pani doktor to miała 138 ona stwierdziła ze norma jest do 140 a inna lekarka jak byłysmy u niej jakis tydzien temu powiedziała ze norma jest do 110;/ i bądz tu mądry
Noukie
Majowa mama 2007
u nas to jest tak...np dzisiaj i wczoraj jak spała ma tak 100-110 czyli wygladałoby ze w normie jak byłysmy dzisiaj u pani doktor to miała 138 ona stwierdziła ze norma jest do 140 a inna lekarka jak byłysmy u niej jakis tydzien temu powiedziała ze norma jest do 110;/ i bądz tu mądry
Tętno jest rożne w roznych sytuacjach i przy emocjach jakie odczuwamy, napewno gdy śpimy to tętno jest duzo nizsze niż przy stresujacej wizycie u lekarki tetno moze podskoczyc i to naprawde dużo;-).
reklama
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Sandra, chyba kazdy wie jak się mierzy tętno i nie myli go z ciśnieniem. Tętno skacze znacznie szybciej niż ciśnienie, bo od razu reaguje na stres i zmęczenie, ciśnienie jak nam mocno skacze to świadczy o chorobie krążenia, wiec mamaQ jak najbardziej dobrze pisze, że pewnie dziecko zestresowało sie u lekarza.
Podziel się: